Til hovedinnhold

Ny Opera Mini for Windows Mobile

Opera lanserer nå Opera Mini 5.1 skreddersydd for Windows Mobile-telefoner. Det åpner for nye muligheter for Windows-brukerne som vil spare på data.

Blant annet åpner den nye Windows-nettleseren for høyere oppløsninger på nettsidene, støtte for autorotasjon av skjermbildet, flere avanserte konfigurasjonsmuligheter og muligheten til å velge Opera Mini som standard nettleser i operativsystemet.

Lik Android- og Iphone-versjonen

Vi fant frem en god gammel Sony Ericsson Xperia X1 med Windows Mobile 6.1 som lå lett tilgjengelig, og installerte Opera Mini 5.1 på noen øyeblikk. Nettleseren er påfallende lik Opera Mini for Android og Iphone.

Den nye nettleseren virker responsiv, du får god oversikt og muligheten til å ha oppe så mange faner som mobilen din har minne til - og det er ganske mange.

Krymper nettsidene

Store deler av poenget med Opera Mini er nemlig at nettsidene krympes på en server før de lastes inn til mobilen din. Dermed er for eksempel størrelsen på VG krympet fra 1,4 MB til 227 kB, og nettleseren krever lite maskinvare av telefonen din.

Videre kan dette spare deg for kostnader på mobilregningen din og det går raskere å surfe på nettsider.

Andre nettlesere som gir ferdigtygde nettsider til mobilen din er Vision Mobile Server, Skweezer og Teashark.

Les også: Firefox tilgjengelig for Android

(Kilde: pressemelding)

annonse