Til hovedinnhold

Nå er Windows Mobile 6.5 lansert

Nå er Windows Mobile 6.5 endelig lansert. Den nye versjonen av operativsystemet ble presentert av Microsoft-sjef Steve Ballmer i Barcelona i dag. Den nye utgaven av operativsystemet har ifølge Microsoft fått en rekke forbedringer.

Blant nyhetene finner vi et nytt brukergrensesnitt og siste versjon av Microsoft Internet Explorer.

Det er nå endelig bekreftet at bildene som viste Windows Mobile 6.5, som ble lekket ut i fjor, stemmer. Det betyr at du i nye Windows Mobile får et grensesnitt som ligner på det du finner i Microsofts mediaspiller Zune.

Start-menyen er "borte"

Grensesnittene skal hjelpe til med å gjøre Windows-mobiler enda enklere å bruke. Nå slipper du nemlig å forholde deg til den lite fingervennlige Start-menyen. Denne er erstattet med et nett av ikoner i bikubeoppsett. Dette skal gjøre det enkelt å velge program på Start-menyen. Den gamle Start-menyen er borte.

Ikke at dette i seg selv er noe nytt, da blant andre HTC har laget egne menysystemer på toppen av Windows Mobile-telefoner før.

Fordelen med det nye grensesnittet er at du ikke lenger skal trenge å bruke pekepenn for å navigere deg rundt i telefonen. Det skal også være enkelt å få oversikt over nye meldinger, anrop og annet.


Fra venstre: Den nye startskjermen, Start-menyen og nettleseren.


Fra venstre: Den nye låseskjermen, den nye kontaktlisten.

Sjekk SMS med tastelås på

Når du har aktivert skjerm/tastelås på en telefon med Windows Mobile 6.5 får du nå tilgang til å utføre en rekke operasjoner. Du kan dra en finger over skjermen for å ringe avsender av tekstmelding, ringe personsvar og så videre.

Noen store og grunnleggende nyheter er det ikke i Windows Mobile 6.5. Den nye versjonen kan ses på som en ansiktsløftning av Windows Mobile 6.1, og det siste steget på veien mot neste års Windows Mobile 7.

Det kommer for øvrig ingen telefoner med den versjon 6.5 med det første. Det er ikke ventet noen modeller med siste utgave før i fjerde kvartal. Det vil si en gang mellom oktober og desember. Mange av telefonene som lanseres i Barcelona i dag vil imidlertid la seg oppgradere til versjon 6.5, blant andre HTCs nykommere.

Lanserer programvarebutikk

Faktisk er den aller største nyheten fra Microsoft i dag ikke at de lanserer en ny utgave av Windows Mobile, men at de nå har lansert en egen programvarebutikk for Windows-telefoner.

Den nye butikken har fått navnet Windows Marketplace, og vil bli tilgjengelig på telefoner med Windows Mobile 6.5. Her logger du deg på med Windows Live-ID og får tilgang til en rekke programmer du laster ned rett til mobilen, slik som på Apples App Store, eller Nokias Ovi Store. Du kan også kjøpe programvare fra Windows Marketplace fra PC-en din.

Programvareutviklerne som ønsker å selge programvare gjennom butikken må på forhånd få programmene sine godkjent av Microsoft med tanke på kompatibilitet og sikkerhet.

Nettstedet wmexperts.com har en grundig gjennomgang av nyhetene i nyeste versjon av Windows Mobile.

(Kilde: Pressemelding, wmexperts.com)

annonse