Til hovedinnhold

iPad utklasser konkurrentene i batteritest

Britisk forbrukerorganisasjon har testet batteritiden til åtte nettbrett.

Den britiske forbrukertestorganisasjonen Which? har testet batteritiden til åtte ulike nettbrett.

Testen viser at Apple iPad Air har den overlegent beste batteritiden, enten du bruker nettbrettet til internett-surfing eller til å vise video. På andre og tredje plass på internett-surfing kommer ytterligere to Apple-produkter; iPad mini med Retina-skjerm og iPad 2.

Les også: Samsung tar innpå iPad i nettbrettmarkedet

På video er det imidlertid Amazon Kindle Fire HDX 8.9 som kaprer andreplassen, mens Google Nexus 7 kommer på tredje plass. iPad 2 kommer på fjerde plass, mens iPad mini med Retina-skjerm havner helt nede på en 6. plass.

Fem timer ekstra video med iPad

Apple iPad Air holder koken i 658 minutter – hele 10 timer og 58 minutter – når du kun surfer på nettet. Til sammenligning oppnådde Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition en batteritid på bare 483 minutter (8 timer og 3 minutter). Google Nexus 7 er dårligst av de åtte, med 416 minutter.

På videoavspilling er situasjonen litt annerledes. Der er fortsatt iPad Air best, med 777 minutter (12 timer og 57 minutter), men Google Nexus 7 klatrer opp til en tredjeplass med 669 minutter. Samsung Galaxy Note 10.1 2014 kommer på siste plass, med 465 minutter – altså 7 timer og 45 minutter. Du kan altså se video 5 timer og 12 minutter lenger på en iPad Air enn på Samsungs toppmodell.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Which?

Alle nettbrettene ble testet med samme lysstyrke på skjermen, og det ble brukt en lysmåler for å sette lysstyrken til 200 nits.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har gjort den samme batterisammenligningen selv for å etterprøve testresultatene. Ulike bakgrunnsprosesser på Android-nettbrett kan i mange tilfeller også påvirke batteritiden negativt, og sliter du med dårlig batteritid kan det være verdt å sjekke hva som kjører i bakgrunnen.

Les også: Fem ting Android-telefoner gjør bedre enn iPhone

(Kilde: Which?)

annonse