Til hovedinnhold

Slik ser mediefavoritten Plex ut på Apple TV

Den populære medietjenesten har endelig ankommet Apples strømmeboks.

Plex

I september kunne vi melde at den populære medietjenesten Plex var på vei til den nye utgaven av Apples strømmeboks. Siden den gang har utviklingen tydeligvis skutt fart, for nå kan Plex melde at tjenesten omsider er klar for Apple TV.

Det betyr at Plex-appen nå kan lastes ned fra app-butikken for Apple TV. For å kunne ta i bruk tjenesten på strømmeboksen må du laste ned den seneste medieserveren fra Plex.

Ble laget i høyt tempo

Etter at Apple kunngjorde sin nye Apple TV-versjon satte Plex seg som mål å få appen klar så tidlig som mulig, og til tross for den noe hastige utviklingsprosessen er selskapet godt fornøyd med resultatet.

Foto: Plex

– Vi er utrolig stolte av denne nye appen, som essensielt sett er en av de fyldigste appene vi har utviklet når det gjelder funksjoner, og som ble laget på bare fem korte uker, skriver Plex i pressemeldingen.

Selskapet har lagt en rekke bilder av grensesnittet til den nye appen på bloggen sin, og etter bildene å dømme ser det ikke ut til å være noe å utsette på grensesnittet.

Strømmer medieinnhold via server

Plex er en tjeneste som fungerer ved å automatisk finne medieinnhold på enhetene dine, for så å strømme innholdet til andre enheter via en sentral medieserver og et eget, brukervennlig grensesnitt. Den er kompatibel med mange ulike plattformer, og har tidligere blitt lansert til blant annet Xbox One og PlayStation-konsollene.

Hittil har tjenesten altså manglet offisiell støtte for Apple TV, men det har tidligere blitt laget en tredjepartsutgave av appen som kunne kjøres på eldre Apple TV-versjoner som var såkalt «jailbreaket».

Les også: Slik gikk det da vi jailbreaket vår Apple TV »

For mer informasjon om Plex på Apple TV kan du sjekke ut bloggen, hvor du også finner mange flere bilder av hvordan appen ser ut på plattformen. Et lite utvalg kan du se under.

Nå kan Apple ha en ny iPhone med mindre på skjerm på gang: Ryktene sier at en ny firetommer kan komme tidlig neste år »

Foto: Plex
annonse