Til hovedinnhold

Nå blir det enklere å bruke PlayStation som mediesenter

Mediesenter-applikasjonen Plex er nå lansert til Sonys spillkonsoller.

Plex, mythja/Shutterstock.com

Applikasjonen Plex fra selskapet med samme navn er et nyttig program du kan bruke til å hente inn filmer, bilder og TV-serier du har liggende på flere maskiner og skaffe deg tilgang til disse fra ulike plattformer, så lenge du er tilknyttet Internett.

Programmet er tilgjengelig på plattformene iOS, Windows, OS X og Android, i tillegg til at appen kommer med visse smart-TV-modeller. For en liten stund siden gjorde Plex programmet enda mer tilgjengelig ved å lansere det til spillkonsollene Xbox 360 og Xbox One. Nå melder selskapet på bloggen sin at konkurrentene følger etter.

Foto: Plex

Sluppet til PlayStation 3 og 4

Plex er nemlig nå lansert til PlayStation 3 og PlayStation 4. Heldigvis for oss er det Europa, deriblant Norge, som er først ute, mens den amerikanske versjonen først kommer noe senere.

Applikasjonen er kun tilgjengelig for Plex Pass-abonnenter i første omgang, men vil også bli tilgjengelig for dem uten abonnement på et senere tidspunkt. For Plex Pass-abonnentene er programmet gratis, mens du må betale en slant dersom du ikke har abonnement. Det er uvisst hva prisen blir.

Skal bygges ut senere

Ellers vil denne første utgaven av Plex til PlayStation være begrenset til bibliotek- og video-funsjonene, mens støtte for bilder, musikk og kanaler vil bli lagt til etter hvert, uten at det er spesifisert noe tidspunkt for dette.

For å få tak i applikasjonen er det altså bare å logge seg inn på PSN-kontoen sin og søke etter den i PlayStation Store-butikken. Etter at den er lastet ned kobles PSN-kontoen opp mot Plex-kontoen via en PIN-kode i applikasjonen. Plex opplyser om at det ikke er nødvendig med et PlayStation Plus-abonnement for å bruke applikasjonen.

Foretrekker du heller å bruke PC-en som mediesenter? Dette må du tenke på når du kobler den bærbare PC-en til TV-en (Ekstra) »

Mer om
annonse