Guide

Vi har jailbreaket Apple TV

Her er det bare fordeler å hente, hvis du tør.

Introduksjon

Den lille TV-boksen fra Apple har mye moro å by på. Hovedsaklig fungerer den som et mellomledd mellom TV-en din og Apple iTunes, og lar deg streame både innhold fra datamaskinen din, og direkte fra filmtjenesten til Apple, hvor du kan leie eller kjøpe filmer.

Apple TV er uten tvil et spennende produkt, selv om det kan være litt vanskelig å vite akkurat hva den skal brukes til, spesielt her i Norge hvor filmutvalget i iTunes er langt dårligere enn i statene. Du kan imidlertid fortsatt strømme innhold fra datamaskinen din, men da er du nødt til å ha alle filmer og annet innhold du vil strømme til TV-en i et Apple-vennlig filformat, og bruke iTunes på datamaskinen som avspiller. I tillegg kan du bruke Apple TV-en til å strømme innhold via AirPlay direkte fra en iPhone eller iPad, og til og med speile skjermene for å vise innholdet direkte på TV-en.

Som du kanskje skjønner er problemet at du er helt låst til å bruke Apple-dingser, og alle filer som spilles av må være i et Apple-støttet format, noe vi syntes var veldig begrensende da vi testet Apple TV-en.

Det finnes heldigvis et triks som åpner opp den lille boksen til 800 kroner til å bli et fullblods mediesenter – vi snakker selvfølgelig om jailbreaking. Da kan du plutselig spille alt av musikk og video-formater samt installere et vell av spennende tredjeparts applikasjoner.

Uttrykket jailbreak stammer fra iPhone-verdenen, hvor det ble brukt for å beskrive åpningen av telefonen for programmer og applikasjoner som ikke var forhåndsgodkjent av Apple. Ettersom operativsystemet i Apple TV egentlig bare er en modifisert versjon av iOS-operativsystemet som finnes i Apples iPhone og iPad, har termen bestått.

Før vi begynner

Det føste du bør gjøre før du setter i gang, er å oppdatere programvaren i Apple TV til nyeste versjon. Dette gjør du ved å gå til "innstillinger" -> "generelt", og trykke på oppdateringsknappen. Da vil boksen søke opp og installere den siste versjonen av operativsystemet. Etter du har jailbreaket boksen bør du imidlertid være forsiktig med å gjøre dette, da enhver oppdatering vil nullstille operativsystemet på Apple TV-en, slik at alle de umoralske tingene vi har planer om å installere forsvinner.

Jailbreaking er forøvrig lovlig etter norsk lov, selv om Apple ikke akkurat er veldig glad i at du gjør det. Du kan anta at du ikke vil få reparert din Apple TV hvis du leverer den inn med jailbreaket operativsystem, så dette må gjøres på eget ansvar. Skulle imidlertid noe skje, er det ikke vanskelig å fjerne jailbreaken, slik at den fungerer som Apple vil. Dette tar vi opp i slutten av artikkelen.

Når alt det er sagt, er det vel bare å sette i gang. Du kan bruke enten en Mac eller Windows, så lenge du har nyeste versjon av iTunes installert. Dermed er Linux-brukere utelukket fra dette steget. Annet en det vil du også trenge en Micro-USB-kabel, for å koble inn Apple TV-en inn i datamaskinen. I tillegg må du laste ned nyeste versjon av jailbreak-programmet Seasonpass fra utviklernes hjemmeside.

Følg med til side to, så begynner vi jailbreakingen.