Til hovedinnhold

LGs nye OLED bøyer du med fjernkontrollen

Kommer med hele syv nye OLED-modeller i år.

LG

Las Vegas/Tek.no: LG er en av gigantene som nå har lettet på sløret under årets CES-messe i Las Vegas. Ikke helt uventet stod OLED i fokus, og i året som kommer vil du få flere modeller å velge mellom enn noen gang.

Den koreanske aktøren byr nemlig på syv nye modeller, der alle skjermene ifølge selskapet har fått på plass støtte for 4K-oppløsningen.

LG sier i en pressemelding at detaljer og priser for det nordiske markedet vil bli avslørt nærmere lansering. Likevel vil vi komme tilbake med mer informasjon, dersom vår utskremte i syndenes by får kloa i noe mer informasjon.

Skal du ha flat eller buet TV?

LG EG9900 (EG990V)

LG EG990V.Foto: LG

Allerede i fjor begynte buede TV-er å gjøre sitt inntog i butikkhyllene, og i år får vi enda flere modeller å velge blant.

LGs nye flaggskip lar deg velge hva du liker best, for med et trykk på fjernkontrollen kan du endre TV-en slik at den enten er flat eller buet.

Den nye råtassen skal angivelig være på 77 tommer, og vil være fylt til randen med det selskapet har å tilby av funksjoner. Mer vet vi ikke om denne TV-en i skrivende stund, men kan nok med sikkerhet anta at den vil gjøre et solid innhugg i lommeboken din.

EF9800 (EF980V)

LG EF980V.Foto: LG

På denne modellen har LG slått seg sammen med Harman Kardon, der sistnevnte har tatt seg av lydkvaliteten. Løsningen er en egen, ekstern lydplanke som skal gi mer futt i opplevelsen når du for eksempel ser på film.

LG tok i bruk WebOS på sine flatskjermer i fjor, og denne modellen får en oppdatert versjon av den som er i dag. WebOS 2.0 er sagt å bli langt raskere, der blant annet apper skal startes opp 70 prosent kjappere. I tillegg skal denne modellen få en kraftig prosessor, og vil etter alt å dømme få typebetegnelsen EF980V her på berget.

EC9700 / EG9700 (EC970V / EG970V)

Her kommer to nye OLED-TV-er som tilsynelatende er like, bortsett fra at EC-modellen antagelig er flat, mens EG-modellen på sin side er buet. Begge skjermene skal komme som enten 65 eller 77 tommer, og kan begge by på 4K-oppløsningen.

De to modellene ser dog ut til å beholde dagens WebOS-versjon, altså vil ingen av disse være utstyrt med den nye utgaven som gir raskere bruk av apper.

EF9500 / EG9600 (EF950V / EG960V)

LG EG960V.Foto: LG

Dette er antagelig de to rimeligste alternativene blant de nye modellene, men enn så lenge er det svært lite vi vet om de to.

Likevel vil de to OLED-skjermene angivelig hete EF950V og EF960V her på berget, og begge TV-ene skal få den nye WebOS-versjonen (2.0). I tillegg skal en firekjernet prosessor være på plass under panseret for å sikre rask flyt når du bruker den.

Skulle du være i tvil om du vil ha buet eller en tradisjonell, flat TV, er dette noe som også skiller de to. EF950V er en flat variant, mens EG960V på sin side er et buet alternativ.

LGs argeste konkurrent, Samsung, er også på plass i Las Vegas: Her er selskapets nye SUHD-TV »

Se alle sakene fra CES 2015 her »

annonse