Til hovedinnhold

LGs nye TV-er blir mye raskere

Oppgraderer WebOS til versjon 2.0.

Det er omtrent ett år siden LG viste frem sine første TV-er med operativsystemet WebOS. Nå er det klart for en oppgradering av dette systemet, og produsenten lover at den kommende versjonen skal være langt bedre.

Det Linux-baserte operativsystemet, som opprinnelig ble utviklet for Palm i sin tid, vil etter all sannsynlighet bli en av flere nyheter LG viser frem under årets CES-messe i Las Vegas.

Blir langt raskere enn før

Vi har ved flere anledninger stiftet bekjentskap med WebOS i vår testlab, senest med OLED-modellen LG 55EC930V, og en av styrkene til systemet er at den kan raskt skifte mellom to ulike apper.

Likevel er det tydeligvis rom for forbedring også på dette punktet. LG kan nemlig avsløre at versjon 2.0 av WebOS vil gjøre at TV-ene starter opp apper inntil 70 prosent raskere enn med dagens versjon. I tillegg vil også TV-en være 60 prosent raskere til å slå seg på med den kommende oppdateringen.

Økt fokus på 4K

LG var sammen med Samsung tidlig ute med å tilby 4K via strømmetjenesten Netflix. Selskapet lover nå at det vil bli mer 4K-innhold å boltre seg i med den kommende WebOS-versjonen.

Netflix vil etter alt å dømme fortsette å tilby flere serier, men LG har også fått med Amazon på laget. Riktignok vil dette gjelde det amerikanske markedet i første omgang, og hvor vidt vi får gleden av Amazon sitt utvalg her på berget er usikkert.

Gjelder oppgraderingen eksisterende TV-er?

LG opplyser i sin pressemelding at de har solgt rundt fem millioner TV-er som har det nye operativsystemet, men ting kan tyde på at de som allerede har en slik TV ikke får noe glede av oppdateringen.

Det nevnes nemlig ikke noe om oppdateringen vil komme til TV-ene som allerede er i omløp, og det ser ut som man trolig må kjøpe de kommende modellene for å få glede av oppdateringen.

Du kan enkelt overføre bildet fra mobilen til TVen
Slik gjør du det (Ekstra) »

(Kilde: Pressemelding)

annonse