Tek.no

Guide Ryse: Son of Rome i UHD

En virkelig visuell perle i gamle Rom

Spillet Ryse: Son of Rome har kommet med full UHD-støtte.

9 Nov 2014 06:00

Innledning

Spillselskapet Crytek har gjort stor suksess med sine Crysis-spill, med mye action og en fantastisk grafikk. I fjor gikk de bort fra sin sedvanlige oppskrift på romvesenslakting og ga ut Ryse: Son of Rome, som er satt mange år tilbake i tid.

I Ryse: Son of Rome blir du kastet rett ut i blodige gatekamper i året 60 etter Kristus. Her er det lite nanodraktoer og romvesener, derimot er det enorme mengder med britiske barbarer, og det er din jobb å sende utysket tilbake der det kom fra. Slikt sett kan vi trekke klare linjer mellom de ulike spillene fra Crytek.

Spillet er ganske så brutalt, her hakker du løs på fiendene dine med både sverd og skjold. Og i kampene legges det i stor grad opp til at du kan henrette fiendene dine som du selv lyster. Her får du se ting i sakte fart, og om det er armer som kuttes av, kropper som gjennomhulles av et grovt sverd eller om det er strupen som får gjennomgå er på lang vei opp til deg.

Ryse: Son of Rome er slående vakkert i UHD.

Likevel er det vakkert. Det er helt fantastisk vakkert for å si det forsiktig, i alle fall om du spiller i UHD-oppløsning. Det som er spesielt med dette spillet er nemlig at det kommer med full støtte for den relativt nye UHD-oppløsningen. Har du en skjerm som takler det og ikke minst maskinvare som greier å drive skjermen, kan nyte godt av en fantastisk detaljrikdom.

– Mye action og lite substans

Vår kollega Espen Jansen i Gamer.no har skrevet en omtale av Xbox One-versjonen da den kom på markedet i fjor.

– Son of Rome er et spennende spill som imponerer med grafisk eleganse og et skyhøyt produksjonsnivå. Alt fra omgivelser til figurer stråler av kvalitet, skriver Jansen.

– På den annen side er oppholdet i Rom overfylt med slåssing og brutalitet, og ved siden av korte løpeturer gjør man egentlig fint annet enn å banke britiske barberer. Kampsystemet preges av smidige animasjoner og heftige «quick-time»-henrettelser, men engasjementet forsvinner gradvis jo mer man spiller. Det er de samme fiendemodellene som resirkuleres overalt, og etter en stund blir man lei av å denge hedninger, minotaurgalninger og øksemenn. I løpet av den seks timers lange voldsodysséen går man rett og slett litt lei, og dette til tross for en god historie som holder drivet i gang på sidelinjen, avslutter Jansen.

Gamer.no endte opp med å gi spillet seks av ti poeng, og bedømte det til nokså godt.

På de neste sidene kan du lese om hvilke grafikkinnstillinger som finnes, hvor bra grafikk du kan få, og vi har selvfølgelig også kjørt ytelsestester. Til slutt har vi laget en oversikt over utstyret vi anbefaler for at du skal få maks utbytte av spillet. Les videre »

Les hele anmeldelsen av Ryse: Son of Rome hos Gamer.no

Les også