Til hovedinnhold

HP prøver seg på mobiler igjen

Lanserer 6-tommers gigantmobil.

HP

HP har tidligere satset på smartmobiler, men satsningen fikk en brå slutt etter at selskapet høsten 2011 droppet planene om mobile enheter basert på WebOS – operativsystemet de overtok da de kjøpte Palm i 2010, og som senere er blitt solgt til LG.

Nå kan HP være i full fart på vei inn i mobilmarkedet igjen, etter at de overfor nettstedet Re/code i dag avslørte at de nå lanserer 6- og 7-tommers smartmobiler/brettmobiler.

I intervjuet med Re/code forteller sjef for HPs PC-avdeling, Ron Coughlin, at de i første omgang vil lansere produktene i India.

Coughlin ville ikke si noe om eventuelle lanseringsplaner utenfor India, men fortalte at de hadde fått gode tilbakemeldinger fra forhandlere da de hadde vist frem enhetene bak lukkede dører på CES-messen i Las Vegas forrige uke.

– Jeg vil ikke si noe om hvor eller når, men du kan vente at vi kommer til å gjøre mye i løpet av de neste månedene. Vi kommer til å snakke om å utvide satsningen, men akkurat nå fokuserer vi på å få til en vellykket lansering i India, sa han.

Store Android-mobiler

Foreløpig er det ganske sparsomt med tekniske spesifikasjoner på de to produktene. Men med skjermstørrelser på 6 og 7 tommer snakker vi om telefoner som er helt i grenseland for hva som kan kalles mobiltelefon – og hva som er nettbrett. HP kaller da også produktene for «voice tablets» – nettbrett med ringefunksjon.

Telefonene får navnet HP Slate 6 og Slate 7, og 6-tommeren har en skjermoppløsning på 1280 x 700 punkter, mens 7-tommeren har en oppløsning på 1280 x 800. Begge skal være under 10 mm tykke, og komme med Android 4.2 og en firekjerners prosessor. Lagringsplassen er på 16 GB, med mulighet for å utvide med MicroSD-kort. Kameraet er på beskjedne 5 megapiksler, og det er også et 2 megapiksel frontkamera.

Årsaken til at HP satser først i India, er at de har et veldig sterkt fotfeste i landet. HP er den desidert største PC-leverandøren i India.

Les også: HP vil tilbake i smartmobilmarkedet

(Kilde: Re/code)

annonse