Til hovedinnhold

Derfor er iPhone mest populært i bedriftene

– Bedriftene kjøper lassevis med iPhone, sier IDC.

Istockphoto

Apple iPhone og Android-mobiler vil erstatte BlackBerry som de mest populære telefonene i bedrifter verden over i 2012, ifølge en ny IDC-rapport som InfoWorld viser til.

I rapporten, som handler om bruk av mobiltelefoner i bedrifter, går det frem at selv om Android-baserte telefoner topper listen over telefoner som blir kjøpt av ansatte selv, så er det iPhone det går i når bedriftene selv kjøper inn. Bedriftene kjøper telefoner i store "lass", skriver IDC i rapporten.

IDC skiller mellom telefoner kjøpt inn av bedrifter og telefoner kjøpt inn av ansatte som selv får velge hvilken telefon de foretrekker.

Dobbelt så mange iPhone-er

Ifølge IDC vil det bli solgt 351,9 millioner Android-mobiler til forbrukere innen utgangen av 2012. Det vil bli solgt 87,7 millioner telefoner til privatpersoner som vil bruke telefonene også i jobbsammenheng. Bedriftene selv kommer til å kjøpe inn 15,1 millioner Android-enheter.

Til sammenligning vil Apple selge 78,6 millioner iPhone-enheter til forbrukere, 37,1 millioner til ansatte som vil bruke telefonene også på jobb, i tillegg til hele 31,1 millioner som blir kjøpt inn av bedriftene selv.

Det kjøpes med andre ord inn dobbelt så mange iPhone-enheter som Android-enheter av bedriftene selv, til tross for at det totalt selges vesentlig flere Android-mobiler.

Legger vi sammen Android- og iPhone-enhetene som kjøpes av bedrifter, vil disse for første gang overgå salget av BlackBerry.

"BlackBerry fortsetter å være gullstandarden for sikkerhet, men mindre interesse blant forbrukere og utviklere gjør at denne plattformen er mindre levedyktig på sikt", skriver IDC i rapporten.

IDC mener at Apples popularitet i forbrukermarkedet, sammen med god sikkerhet, gjør telefonen til et godt valg for bedrifter – selv om Apples strenge regler for utrulling av apper og administrasjon kan skape frustrasjon i mange bedrifter.

Les også: Spår comeback for BlackBerry

annonse