Til hovedinnhold

Spår comeback for BlackBerry

Aksjekursen til værs etter at markedet har fått tro på RIMs kommende BlackBerry 10-plattform.

RIM

Canadiske RIMs BlackBerry-smartmobiler har tradisjonelt hatt et svært godt fotfeste i bedriftsmarkedet, spesielt i USA – men de siste årene har ikke RIM maktet å konkurrere mot selskaper som Apple og Samsung. Den kommende BlackBerry 10-plattformen blir sett på som et være eller ikke være for RIM, men operativsystemet har blitt kraftig forsinket.

Nå råder det imidlertid optimisme i aksjemarkedet, og på torsdag steg RIM-aksjen hele 17,3 prosent etter at analytiker Kris Thompson i National Bank i Canada hevet sitt prismål på RIM-aksjen fra 12 til 15 dollar. Thompson tror det vil være mer penger å tjene på aksjen før lanseringen av de nye BlackBerry 10-enhetene tidlig neste år, skriver Reuters.

RIM-aksjen de siste 5 dager.Foto: Yahoo! Finance

Tidligere i uken gikk også analytikeren Peter Misek i Jefferies & Co ut og hevet sitt prismål på RIM-aksjen. Misek har tidligere vært en av dem som har vært mest skeptisk til RIMs fremtidsutsikter.

Positive signaler

Thompson sier han hevet prismålet sitt delvis på grunn av den positive oppfatningen av BlackBerry 10 som nå har begynt å bygge seg opp i bransjen.

– Den nye ledelsen viser gjennomføringsevne ved å beholde BlackBerry-abonnementsbasen, håndtere kostnader og inntekter, og etter alt å dømme gjøre seg klar til en global lansering av BB10 i februar 2013, sier Thompson. RIM har invitert til en BlackBerry 10-lansering den 30. januar.

I løpet av de siste to månedene har RIM-aksjen steget med mer enn 90 prosent.

Les også om hvordan BlackBerry 10 kan komme til å erstatte tradisjonelle PC-er.

Les også: – iPhone like sikker som BlackBerry

annonse