Til hovedinnhold

– Windows Phone vil passere BlackBerry

Men Android og iOS vil fortsatt dominere i Europa, viser fersk analyse.

Microsoft

Microsofts Windows Phone-operativsystem begynner å ta innpå BlackBerry OS, som brukes i BlackBerry-mobilene fra Research in Motion (RIM). Ifølge analyseselskapet Kantar Worldpanel ComTech vil Microsoft kunne passere RIM i Europa allerede ved slutten av 2012.

– Windows gjør stadig fremskritt i de største europeiske økonomiene, og utfordrer nå BlackBerry i kampen om tredjeplassen i den europeiske OS-ligaen. Med den drivkraften Windows 8 vil ha mot slutten av 2012, ser det ut til å være veldig sannsynlig at de vil oppnå dette før slutten av året, sier Dominic Sunnebo i Kantar Worldpanel ComTech i en uttalelse.

Tosifret markedsandel i Italia

Det er de rimelige enhetene med Windows Phone 7.x, som Nokia Lumia 610, som driver Windows Phone-salget, ifølge Kantar.

– Rimelige enheter driver salget av plattformen, siden kunder søker produkter som gir valuta for pengene. Det gir en vekst på 6,6 prosent i Italia, 3,5 prosent i Frankrike og 2,3 prosent i Storbritannia. I Italia har Windows Phone nå en tosifret markedsandel, 10,4 prosent, som første land i det europeiske markedet, heter det i rapporten fra Kantar.

Samsung og Apple dominerer

Samsung fortsetter å gjøre det svært sterkt i Europa, med en markedsandel på 48 prosent i de fem største markedene i Europa de siste 12 ukene.

Markedsandeler for mobiloperativsystemer i de fem største EU-landene. (For de 12 siste ukene).Foto: Kantar Worldpanel ComTech

Også Sony gjør det sterkt med sine nye Xperia-modeller, og Sony selger nå flere mobiler enn både RIM/BlackBerry og Nokia – som et resultat av sterkt salg i Spania, Tyskland og Frankrike.

Markedsandelen til Apples iOS sank med 4,3 prosent i de største markedene i Europa. Undersøkelsen er imidlertid laget før iPhone 5 ble lansert, og Kantar tror Apple-salget vil ta seg kraftig opp de neste månedene.

Totalt har Apples iOS og Googles Android en markedsandel på 83 prosent i Europa, mot 93 prosent i USA.

(Kilde: Kantar Worldpanel ComTech og Financial Times)

annonse