Til hovedinnhold

BlackBerry Messenger til Android og iOS

Snart trenger du ikke lenger en BlackBerry for å chatte med Blackberry-brukere.

iStockphoto / 20556999

Chatte-appen BlackBerry Messenger (BBM) er populær blant BlackBerry-brukere, men appen har ikke tidligere eksistert for andre mobilplattformer enn BlackBerrys egne telefoner.

Les også: Microsoft Lync kommer til mobil og nettbrett

Nå melder BlackBerry at de har planer om å gjøre BBM tilgjengelig også for de som bruker Android-enheter eller iOS (iPhone eller iPad).

BlackBerry Messenger (BBM).Foto: BlackBerry

Gruppesamtaler

Lanseringen av den nye BBM-appen skal etter planen skje i sommer. Appen vil kreve iOS 6 eller Android 4.0 eller nyere. Blant funksjonene som nevnes er mulighet for å snakke med flere personer samtidig, samt dele bilder og talebeskjeder. Det vil også være mulig å delta i gruppesamtaler med opptil 30 personer, via BBM Groups-funksjonen.

– Meldingstjenester og samarbeid er en del av den mobile opplevelsen for oss i BlackBerry, og dette er definitivt det rette tidspunktet for BBM å bli en multiplattform mobiltjeneste, sier Andrew Bocking i BlackBerry i en pressemelding.

Ifølge BlackBerry skal BBM gi brukerne god kontroll på personverninnstillinger og hvilke kontakter som kan kommunisere med dem. For å legge til en kontakt må begge parter bekrefte.

Android-brukere skal kunne legge hverandre til i BBM ved hjelp av NFC-kompatible mobiltelefoner.

Les også vår proffguide til BlackBerry Z10

annonse