Til hovedinnhold

Pioneer får AirPlay

Pioneer har annonsert fire nye receivere som blir med i deres mellomsjiktserie VSX. Toppmodellen i denne klassen heter VSX-1021 og kommer med en spennende funksjon – nemlig Apples AirPlay-tjeneste som gjør det mulig å streame innhold trådløst fra hovedsaklig Apple-baserte enheter til receiveren.

Alle receiverne kan også spille av audio fra smarttelefoner via en valgfri Bluetooth-adapter. VSX-1021 får flest valgmuligheter når det kommer til avspilling og tilkoblinger, og vil i tillegg til nevnte AirPlay-funksjonalitet støtte DLNA og nettradio.

Gratis applikasjoner gir full kontroll

Pioneer tilbyr gratis applikasjoner ved navn iControlAV2 og Air Jam til Apple-produkter for å kontrollere systemet. Førstnevnte app skaffer kontroll over sangvalg, mens sistnevnte gjør det mulig å kontrollere hele receiveren fra en iOS-enhet.

Se følgende video for en demonstrasjon av systemet:

I praksis betyr dette at man kan spille av musikk trådløst fra iTunes 10.1 på iPhone, Mac, PC eller liknende på 7.1-systemet til Pioneer – så lenge man har hostet opp noen ekstra slanter for en AS-WL300 trådløs LAN-adapter. Dette vil være et flott alternativ til mediabokser så lenge man kun fokuserer på musikkavspilling.

Pris og tilgjengelighet

De nye modellene er VSX-521 ($249/1390 NOK), VSX-821 ($349/1950 NOK), VSX-921 ($449/2500 NOK) og den nevnte VSX-1021 ($549/3060 NOK). Alle er tilgjengelig i USA, men når de kommer til Norge er ennå ikke avklart.

(Kilder: CrunchGear, Engadget, TFTS)

annonse