Harman lanserer app for trådløse systemer

Harman har lansert en ny applikasjon for Apple-produkter – kalt Powered by Crown. Applikasjonen er lagd av Crown Audio, som er et datterselskap av Harman. Powered by Crown lar brukeren kontrollere kompatible forsterkere med nettilgang fra sin iOS-enhet som iPod, iPhone og iPad.

Det er hovedsaklig forsterkere fra Harman-selskapene Crown og JBL som kan dra nytte av denne nye funksjonen – hvor man blant annet kan fikle med lydequalizer, sjekke lydstyrke og observere waveforms produsert av forsterkeren i sanntid.

Langsiktig strategi

Man kobler enkelt og greit den aktuelle forsterkeren til en trådløs router og knytter de to produktene sammen via applikasjonen. Powered by Crown støtter i tillegg et ubegrenset antall lydsystemer, så lenge de er knyttet til det samme nettverket.

Å støtte iOS er blant Harmans langsiktige strategi for å benytte seg av IP-nettverksteknologi for å få ulike lydsystemer til å kommunisere med hverandre gjennom en proprietær HiQnet-protokoll.

Harman sier at HiQnet-protokollen er "verdens første konnektivitets- og kontrollprotokoll som klarer å integrere alle produktkategorier i en signalkjede for profesjonelle lydsystemer av alle typer, størrelser og enheter."

Pris og tilgjengelighet

Powered by Crown er tilgjengelig nå på Apples app-butikk for 21 kroner og er kompatibel med iOS-enheter som kjører på iOS 3.1.3 eller nyere.

(Kilder: Crown Audio, PC World)

Les også
Streaming overgår fysiske plater for første gang
Les også
Harman Kardon annonserer nye receivere
Les også
Stream musikk til datamaskinen med AirServer
Les også
Overvåk hjemmet fra din iPad
Les også
Tilbyr trådløs streaming for iPod
Les også
Pioneer får AirPlay
Les også
App-utgaver av The Dark Knight og Inception
annonse