Til hovedinnhold

Harman lanserer app for trådløse systemer

Harman har lansert en ny applikasjon for Apple-produkter – kalt Powered by Crown. Applikasjonen er lagd av Crown Audio, som er et datterselskap av Harman. Powered by Crown lar brukeren kontrollere kompatible forsterkere med nettilgang fra sin iOS-enhet som iPod, iPhone og iPad.

Det er hovedsaklig forsterkere fra Harman-selskapene Crown og JBL som kan dra nytte av denne nye funksjonen – hvor man blant annet kan fikle med lydequalizer, sjekke lydstyrke og observere waveforms produsert av forsterkeren i sanntid.

Langsiktig strategi

Man kobler enkelt og greit den aktuelle forsterkeren til en trådløs router og knytter de to produktene sammen via applikasjonen. Powered by Crown støtter i tillegg et ubegrenset antall lydsystemer, så lenge de er knyttet til det samme nettverket.

Å støtte iOS er blant Harmans langsiktige strategi for å benytte seg av IP-nettverksteknologi for å få ulike lydsystemer til å kommunisere med hverandre gjennom en proprietær HiQnet-protokoll.

Harman sier at HiQnet-protokollen er "verdens første konnektivitets- og kontrollprotokoll som klarer å integrere alle produktkategorier i en signalkjede for profesjonelle lydsystemer av alle typer, størrelser og enheter."

Pris og tilgjengelighet

Powered by Crown er tilgjengelig nå på Apples app-butikk for 21 kroner og er kompatibel med iOS-enheter som kjører på iOS 3.1.3 eller nyere.

(Kilder: Crown Audio, PC World)

annonse