Til hovedinnhold

Spotify samarbeider med Onkyo

Onkyo vil være det første merket innen forbrukerelektronikk til å tilby Spotify – en Internett-basert streamingtjeneste for musikk – som en integrert funksjon på en av sine enheter. Dette betyr i praksis at man kan benytte seg av Spotify gjennom sin hjemmekinoreceiver fra Onkyo i stua.

TX-NR609 vil være den første modellen som får Spotify-støtte, og funksjonen er allerede tilgjengelig. Onkyo planlegger også å introdusere flere såkalte "Spotify-ready" produkter i fremtiden. Alt man trenger for å nyte musikktjenesten på kompatible Onkyo-enheter er en Internett-tilkobling og en Premium-konto hos Spotify.

10 millioner låter

Spotify leverer streaming av opptil 10 millioner sanger, både gratis med reklame og via ulike abonnementstyper. Tjenesten har over 1 million betalende kunder og er tilgjengelig i 7 land – Sverige, Norge, Finland, Storbritannia, Frankrike, Spania og Nederland.

Fra før har Spotify vært tilgjengelig på Sonos, men ikke som en fullt integrert funksjon. Dette betyr at man nå vil ha adgang til egne og felles spillelister, nyheter og så videre. Albumomslag og annen metadata, samt navigering vil dermed være tilgjengelig på flatskjermen, og som Premium-bruker vil man kunne spille av låter i 320 kbps.

(Kilder: Engadget, Onkyo, Recordere, Spotify, What Hi-Fi?)

annonse