Til hovedinnhold

Gaming

TestSkylanders Giants (X360)

Et herlig barnespill

Leketøysfigurene Skylanders byr på kjempemoro for både store og små.

[Gamer.no]: Hvis du ikke har barn eller en forkjærlighet for Spyro, har du mest sannsynlig ikke spilt eller hørt om Skylanders-spillene. Kort fortalt er dette et spill der du styrer en av mange heltefigurer kalt nettopp Skylanders. Det unike med spillet er at du kjøper hver enkelt figur som en leke, for så å bringe de til liv via en portal tilkoblet spillmaskinen din.

Etter en litt treg start fikk det første spillet, Skylanders: Spyro's Adventure, en enorm suksess. Barn verden over har forelsket seg i figurene, og det har slanket mødre og fedres lommebøker. Nå prøver utvikler Toys for Bob å gjenskape suksessen, denne gangen godt hjulpet av kjemper.

Heldigvis får vi ikke servert et kynisk pengeinnsamlingsprodukt, men i stedet et veldig solid og lekent barnespill.

Figuren i fokus

For alle som ikke har sett dette før. Med spillet får du altså en portal du kobler til din spillmaskin. Ved å plassere en av figurene på den lysende portalen, kommer den til live i spillet. Tar du den av, pauser spillet og du kan sette på en annen Skylander. I tillegg blir all progresjon og modifikasjon du gjør i spillet lagret i figuren. Det vil si at du kan ta med din Skylander til en kamerat, og den har de samme egenskapene, hattene og nivåene. Dette er mulig fordi lagringen skjer i figuren, ikke på din maskin.

Vellaget og variert

Skylanders Giants er et herlig barnespill, som også tilfredsstiller et kynisk gammelt spillhjerte. Det er lekent hele veien, og selv om det på ingen måter revolusjonerer med spillmekanikkene sine, er det vellaget og variert.

Grafikk og lyd er begge vesentlig mer polert enn forgjengeren, og det norske stemmeskuespillet holder høy kvalitet. Historien du blir fortalt er morsom, engasjerende for de små og tidvis morsom for de voksne. Alle de ulike brettene har sitt visuelle særpreg, om enn litt monotont bygd opp.

De virkelige stjernene i spillet er lekene du får kjøpt. Både i spillet, og utenfor, er det utrolig imponerende å se kreativiteten og gleden utvikleren må ha hatt når de har pludret ned alle sammen. Det er en herlig gjeng med helter og antihelter, der fisk, fugler, store trær og drager innehar rollelisten. De har alle sin personlighet, sin spillestil og unike følelse i spillet. En ekstra bonus er det selvsagt at dette også er en faktisk, fysisk leke du kan ta på, leke med og samle på.

Ut ifra mine barns engasjement og glede rundt spillet, levner det liten tvil om at de liker spillet velig godt. Heldigvis gjør også jeg det, og dette er en sikker vinner under mange grantrær når julen endelig kommer.

Dom X360: 8/10 SVÆRT GODT

Vil du vite mer?
Les hele anmeldelsen av Skylanders Giants på Gamer.no »

annonse