Nyhet

Narkonettstedet Silk Road er tilbake for tredje gang

Katt-og-mus-leken med politiet ser ikke ut til å ta slutt.

Akkurat som fildelingsnettsider er også Internett-tjenester som bedriver langt mer alvorlige aktiviteter vriene å få bukt med, og det er narkonettstedet Silk Road blitt et godt eksempel på.

Nettstedet, som er blitt beskrevet som narkotikahandelens svar på nettbutikken Amazon, ble først stengt av FBI i oktober i fjor. Oppfølgeren Silk Road 2.0 spratt opp bare én måned senere, men ble for bare dager siden stengt igjen av FBI.

Silk Road 3.0 oppe

Som nettsidene Daily Dot og Business Insider melder har Silk Road nå enda en gang gjenoppstått, under det lite sjokkerende navnet Silk Road 3.0.

Nettsiden skal ha dukket opp bare timer etter at FBI meldte om stengningen av Silk Road 2.0. Det nye nettstedet skal visstnok være en ny utgave av et allerede eksisterende marked som het Diabolus Market, som skal ha blitt lansert for under en måned siden.

Diabolus skal ha vært et noe mindre kontroversielt marked som visstnok i utgangspunktet kun solgte cannabis-produkter, men det er uvisst om dette også gjelder for den nye Silk Road 3.0-siden.

Amatørmessig

Siden er tilsynelatende en direkte oppfølger til de foregående Silk Road-prosjektene. En bruker på nettsamfunnet Reddit som kjenner til siden sa til Daily Star at siden samarbeider med en av utviklerne bak den nylig stengte Silk Road 2.0, men disse opplysningene er ikke verifisert.

De automatiske meldingene som brukerne mottar skal for øvrig være signert «Dread Pirate Roberts», som var pseudonymet til grunnleggeren av den første Silk Road-butikken. Ross Ulbricht, som er det egentlig navnet hans, sitter nå i fengsel.

Mange av brukerne på Reddit er imidlertid svært skeptisk til Silk Road 3.0 og mener at det på ingen måte fremstår som et seriøst og profesjonelt nettstedet. Dermed spørs det det også hvor lenge det varer.

Silk Road 2.0 hadde ifølge FBI over 150 000 kunder: Grunnleggeren risikerer nå livstid i fengsel »

Les også
En av personene bak «oppfølgeren» til beryktet narko-nettsted er tatt
Les også
Rettssaken mot Silk Road-grunnleggeren har begynt – risikerer livstid
Les også
FBI stengte «oppfølgeren» til beryktet narkonettsted
annonse