Nyhet

En av personene bak «oppfølgeren» til beryktet narko-nettsted er tatt

Er mistenkt for å ha hjulpet til med driften av Silk Road 2.0.

Ett av de desidert mest omtalte nettstedene på det såkalte «mørke» Internett var Silk Road, en markedsplass som spesialiserte seg på salg av en rekke ulovlige varer, først og fremst narkotiske stoffer i store volum. Nettstedet ble omsider stengt av FBI for litt over ett år siden, men som seg hør og bør spratt det opp en «oppfølger» like etter, kalt Silk Road 2.0.

Det tok imidlertid ikke lang tid før FBI satte kroken på døra også for dette nettstedet. Grunnleggeren, en 26-årig mann fra California, ble i tillegg arrestert og risikerer sågar livstid i fengsel. Politiet er imidlertid ikke ferdige med Silk Road 2.0-etterforskningen sin, og nå kan BBC melde at en ny person er pågrepet i saken.

Skal ha vært grunnleggerens «høyre hånd»

Amerikansk politi skal nemlig ha arrestert en mann i byen Seattle i det nord-vestlige USA, som er mistenkt for å ha medvirket i driften av Silk Road 2.0. Mannen er 26 år gammel og skal ha fortalt til politiet at han var grunnleggeren av nettstedet sin «høyre hånd».

Han er mistenkt for å være mannen bak pseudonymet «DoctorClu», som skal ha vært en senior-administrator for Silk Road 2.0. Han er siktet for medvirkning til distribusjon av kokain, heroin og metamfetamin. Det er uvisst hvilken straff den siktede står overfor dersom han blir dømt.

I likhet med det opprinnelige narkonettstedet skal Silk Road 2.0 også ha vært en svært profitabel affære. Etterforskere tror nettstedet omsatte for rundt 8 millioner dollar, altså rundt 60 millioner kroner, per måned.

Den første grunnleggeren er nå i retten

Arrestasjonen skjer for øvrig samtidig med at rettsaken mot den antatte grunnleggeren av det opprinnelige Silk Road-nettstedet, Ross Ulbricht, nå har startet. I likhet med grunnleggeren av Silk Road 2.0 risikerer også Ulbricht livstid i fengsel dersom han blir kjent skyldig i de alvorlige anklagene mot ham.

Ulbricht har hele tiden erklært seg selv uskyldig i saken. Ifølge forsvarerne hans startet han Silk Road kun som et eksperiment som han senere gikk lei av og overlot til andre aktører. Disse aktørene skal så har bragt Ulbricht tilbake igjen da de fryktet at etterforskerne var på sporet, og altså gjort ham til syndebukk. Hvilken versjon som er sann er ennå uvisst.

Silk Road har imidlertid ikke gitt seg ennå: Den tredje versjonen er nemlig på plass, men mange sier nettstedet er temmelig amatørmessig »

Les også
Stort narkonettsted ble stengt av politiet
Les også
Grunnleggeren av beryktet narkonettsted dømt til livstid i fengsel
Les også
Snart kan du legge inn bud på 50 000 Bitcoin
Les også
Narkonettstedet Silk Road er tilbake for tredje gang
Les også
FBI stengte «oppfølgeren» til beryktet narkonettsted
annonse