Til hovedinnhold

FBI stengte «oppfølgeren» til beryktet narkonettsted

Grunnleggeren av Silk Road 2.0 risikerer livstid i fengsel.

Wikipedia

På Internett foregår det som kjent mye lyssky virksomhet, og blant de mer «ekstreme» av undergrunnsnettsidene befant det seg en markedsplass kalt «Silk Road», som blant annet bød på et solid utvalg narkotiske stoffer.

For cirka ett år siden tok det amerikanske etterforskningsbyrået FBI knekken på Silk Road ved å stenge hele virksomheten, noe som blant annet førte til alvorlige tiltaler mot grunnleggeren av nettstedet og et av de største beslagene av digital valuta noensinne.

Oppfølgeren også stengt

Kanskje ikke helt overraskende dukket det imidlertid raskt opp en ny utgave av narkonettstedet, simpelthen døpt Silk Road 2.0, som var oppe og gikk bare et måned senere. Som blant andre The Verge melder har også dette nettstedet nå blitt stengt.

Nok en gang er det FBI som står bak stengningen. Byrået skal ha samarbeidet både med det amerikanske sikkerhetsdepartementet og europeiske myndigheter om å få satt kroken på døra til narkonettstedet.

I FBIs pressemelding opplyser byrået også at grunnleggeren av Silk Road 2.0, en 26-årig mann fra California, har blitt arrestert. Mannen er blant annet tiltalt for narkotika-trafficking, hacking, identitetsforfalskning og hvitvasking av penger.

Risikerer mange år i fengsel

Det første tiltalepunktet alene har en maksimal strafferamme på livstid i fengsel, og en minimumsstrafferamme på 10 år i fengsel. Det ser med andre ord ut til at mannen risikerer ganske mange år i fengsel dersom han blir dømt.

Ifølge FBI hadde Silk Road 2.0 rundt 13 000 salgsartikler i kategorien ulovlige substanser, og nettstedet skal også ha solgt en rekke andre ulovlige varer, for eksempel falske ID-dokumenter og hacke-verktøy.

Per september i år skal nettstedet ha omsatt for minst 8 millioner dollar, altså rundt 54 millioner kroner, i måneden. Antall aktive brukere skal ha ligget på rundt 150 000.

Silk Road brukte Tor-nettverket og var vanskelig å spore opp: Slik klarte FBI likevel å finne serverne »

Mer om
annonse