Til hovedinnhold

Dette «fingerbølet» skal utfordre datamusen

3DTouch skal bli både billig og enkel i bruk.

Fremdeles er nok de aller fleste mest komfortable med å bruke den gode, gamle kombinasjonen av mus og tastatur til å kontrollere datamaskinen sin, og det kan virke som om terskelen for å forlate dette grundig innøvde systemet er ganske høy.

Ikke desto mindre lanseres det stadig nye konsepter som er ment å utfordre det bestående. Mest kjent er kanskje Leap Motion-sensoren, som stadig blir bedre, og blant andre innretninger vi nylig har rapportert om er en enkel ring du kan sette på fingeren.

Nå melder teknologijournalen Technology Review om en ny dings som tilsynelatende bærer et visst slektskap med sistnevnte oppfinnelse.

«Fingerbøl-sensor»

Forskere ved University of Wyoming i USA har utviklet et fiffig lite «fingerbøl» som er i stand til å lese av fingerens bevegelser i tre dimensjoner.

Fingerbølet, som har fått navnet 3DTouch, består av tre forskjellige sensorer; et akselerometer, et magnetometer og et gyroskop. Ved å kombinere dataene fra alle disse sensorene skal produktet være i stand til å registrere fingerens posisjon med temmelig høy nøyaktighet.

I tillegg til dette har den også en vanlig, optisk sensor som leser av bevegelse langs en todimensjonal flate, noe som gjør at du også kan bruke den som en vanlig mus.

Skal bli billig, enkel og fleksibel

3D-bevegelsessensorer er som kjent ikke lenger en ny oppfinnelse, men noe av hensikten med 3DTouch skal ifølge utviklerne være å lage en så diskré og brukervennlig sensor som overhodet mulig, og å gjøre den enkel å ta med seg.

Meningen er også at den skal fungere på alle mulige plattformer, og i tillegg skal den bli svært billig, men noe pris er ennå ikke antydet.

Per dags dato har innretningen åpenbart et lite stykke igjen når det gjelder design. Prototypen av 3DTouch er koblet til en Arduino-mikrokontroller via ledninger, men planen er å gjøre produktet trådløst og mer smidig. Em demonstrasjonsvideo kan du se under.

Det spørs om denne kan konkurrere med Leap Motion: Se hvor avansert sensoren nå har blitt »

Mer om
annonse