Her spiller de i en skjerm av vanndamp

Dette er utrolig sært, men minst like kult.

Hardware.no/Hannover: CeBIT-messen er ikke bare et sted for nylanseringer og andre normale produkter, det er også litt mer spesielle tingå finne her. I kategorien for sprø produkter finner vi et produkt fra selskapet Displair. Dette er et nytt, russisk selskap, som har en ganske spennende konsept på gang.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Konseptet går ut på at man sender et bilde fra en projektor inn i en vegg av vanndamp. Ved hjelp av et speil kan det hele gjøres rimelig kompakt, og resultatet er relativt spesielt. I praksis ender man opp med et 3D-bilde som nærmest dukker opp i løse luften.

Alltid ren skjerm

Produktet er tenkt brukt på mange områder, men spesielt i forbindelse med varehandel. Det store salgstrikset er nemlig at skjermen alltid er ren. Det er ingen fare for at de som var der før deg, har satt igjen bakterier. Innen du er på plass, er det nemlig ny vanndamp som ligger i luften.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Enheten kan også brukes til ren avkobling. Det er en ganske spesiell følelse å sende fingrene inn i dampen.

Skjermen kan også brukes til spilling, og vi fukk demonstrert spillet «Fruit Ninja», der du skal kutte frukt daler ned over skjermen. Takket være et 3D-kamera i bakkant er skjermen også berøringsfølsom, med hele 1000 treffpunkter i sekundet.

Bildet er ikke på noen måte perfekt enda, og en normal dataskjerm eller en TV gir et langt bedre bilde enn Displayair. Bildet er blant annet relativt lett å se gjennom, og flimrer en god del grunnet vanndampens bevegelser.

Ekstremt dyr

Som med mange morsomme ting er det gjerne en ulempe, og i dette tilfellet er det prislappen. Du kan gjerne forhåndsbestille enheten fra Displayair nå, men med en pris på hele 13 000 dollar er dette for de helt spesielt interesserte.

I tillegg vil du ikke få produktet før tidligst i oktober.

En annen og imponerende berøringssensor for spill er nettopp lansert:
Her er Leap Motion »

Vi er på Facebook!
Les også
Dette «fingerbølet» skal utfordre datamusen
Les også
Her er kortet Geforce GTX Titan satt rekorder på
Les også
Her er den første spesialversjonen av Titan
Les også
Nå skal NAS-ene bli enda mer strømmevillige
annonse