Nyhet

Snart kan du styre PC-en og TV-en med denne ringen

Ny bevegelsessensor skal lokke med høy brukervennlighet.

I jakten på nye former for interaksjon mellom bruker og datamaskin er det mange som forsøker å vinne publikums gunst med ulike typer bevegelsessensorer, selv om den gjengse forbruker ennå ikke ser ut til å omfavne slike teknologier.

Mest kjent er nok fremdeles den såkalte Leap Motion-sensoren, som blant annet har blitt integrert i bærbare PC-er fra HP, men også aktører som Samsung har kastet seg på bevegelsesbølgen.

Nå melder nettstedet Neowin om atter en ny tilnærming til den bevegelsessensitive teknologien. Denne gangen dreier det seg rett og slett om en dupeditt man kan plassere på fingeren som en ring.

Slik ser Nod-ringen ut.Foto: hellonod.com

Enkle kommandoer

Den diskré lille «sensorringen» har fått det enkle navnet «Nod» og er designet for å fungere sammen med elektroniske apparater som for eksempel PC-er og TV-er, i tillegg til en rekke andre «smarte» produkter.

Ringen, som benytter seg av Bluetooth-standarden, beskrives av utvikleren som en form for universalkontroller som setter brukeren i stand til å gi kommander ved hjelp av meget enkle hånd- og fingerbevegelser.

I demonstrasjonsvideoen av produktet ser man blant annet hvordan ringen brukes til å navigere i Netflix ved å simpelthen «peke» på skjermen med fingeren, til å zoome inn og ut i Google Earth og også til å spille dataspill.

Kan forhåndsbestilles nå

Nod kommer i 12 forskjellige størrelser, er laget for å kunne bæres på fingeren hele dagen, og er også vanntett slik at du ikke trenger å ta den av dersom du skal vaske hendene. Batteritiden skal være én hel dag ved aktiv bruk.

Ringen støtter både Windows, iOS, Linux, Android, i tillegg til diverse Bluetooth-baserte produkter som lamper og termostater. Plattformen er imidlertid åpen, så det er fritt frem for utviklere å finne nye bruksområder.

Produktet skal visstnok bli tilgjengelig til høsten. Den kan allerede nå forhåndsbestilles for litt under 900 kroner fra produktsiden, hvor du også finner mer informasjon. Sjekk for øvrig ut demonstrasjonsvideoen under.

Det dukket også opp et spesntig prosjekt oå Kickstarter nylig: Denne «3D-skriver-pennen» sprengte finansieringsmålet på rekordtid »

Les også
Dette «fingerbølet» skal utfordre datamusen
Les også
Se hvor avansert Leap Motion-sensoren har blitt
Les også
Nå har de laget hologramskjermene
Les også
Dette tastaturet gir deg full kontroll i TV-stuen
Les også
Denne skjermen lar deg «kjenne» på bildene
annonse