Til hovedinnhold

iPhone-tilbehøret ditt kan bli ubrukelig

– Apple jobber med ny iPhone-kontakt.

Finn Jarle Kvalheim

Apples krybbekontakt har fremstått nesten uforandret i omkring ti år, selv om signalene som går gjennom den har blitt byttet ut i noen omganger. Det fins sannsynligvis ingen annen kontakt med like høy utbredelse i mobiltilbehør som ladekrybber og småhøyttalere. Nå jobber Apple med å skifte ut kontakten, om vi skal tro TechCrunch.

Tre uavhengige utstyrsprodusenter skal ha bekreftet at kontakten er på vei til å bli erstattet av en ny og mindre bunnplugg. Den nye pluggen skal ha 19 kontaktpunkter i stedet for dagens 30 punkter, og den skal likne mer på dagens Thunderbolt-plugg i Apples MacBook-modeller.

Tilkoblingen har allerede dukket opp i flere ryktebilder og mulige lekkasjer.

Les også: Test av Apple iPhone 4S

Trenger sårt mer plass

Alle mobilprodusentene gjør nå det de kan for å spare verdifull plass på hovedkortene i telefonene sine. Både mer kompakte tilkoblinger og mindre SIM-kort er viktige deler av denne strategien.

Hvis Apple faktisk bytter bunnkontakt med neste iPhone-modell betyr det at svært mye tilbehør risikerer å gå ut på dato. Det kan likevel hende at tilbehørsprodusentene berger seg inn med overganger som får ting til å passe.

Har du mye utstyr som bruker den gamle Dock Connector-kontakten? Diskuter i forumtråden under.

Se hvordan iPhone 5 vil se ut dersom alle ryktene stemmer:
Slik kan iPhone 5 bli seende ut

(Kilde: techcrunch.com)

annonse