Nyhet

Ice åpner dataslusene

Tilleggsabonnement gir deg 1000 GB ekstra i eget Ice-mobilnett.

Teleoperatøren Ice har nettopp lansert et tilleggsprodukt kalt Data Frihet. Det skal ifølge Ice selv gi deg «bekymringsfri mobilbruk» ved at du kun betaler 99 kroner ekstra i måneden.

Vel å merke så lenge du allerede har et mobilabonnement som har minimum 6 GB data inkludert. Dette gjelder også for bedriftsabonnement.

Data Frihet er ikke det samme som «fri data». Her er greia at du skal kunne bruke opptil 1000 GB – altså én terabyte i måneden med hastighet opptil 10 megabit i sekundet.

Det skal være nok til å strømme innhold fra blant annet Netflix i Full HD-oppløsning.

– Vi lot oss ikke imponere over en annen operatør som kun gir deg 3 megabit per sekund med data, forteller Marianne Gamre i Ice, og sikter naturlig nok til sine konkurrenter i Telia.

Ved å ikke kalle det «fri data», unngår Ice også både publikums og Forbrukertilsynets vrede.

Koster deg 398 kroner som privatperson

For privatpersoner koster abonnementet som gir 6 GB i måneden 299 kroner per i dag. Data Frihet vil da ha en minimumspris på 398 kroner i måneden når du inkluderer den nye tilleggspakken.

Slik er dette sammenlignet med noen andre aktuelle abonnement:

AbonnementDatapakkePris
Ice 6 GB + Data Frihet6 GB + 1000 GB398
Telia X«Fri bruk»579
Chili Fri Data«Fri bruk»499
Ice 30 GB30 GB499
Telipol 30 GB30 GB499
Komplett MegaFlex40 GB599
Telenor Yng 30 GB30 GB599
Happybytes 60 GB60 GB715
Telenor Fleksi 60 GB60 GB799
Med 10 megabit i sekundet vil du kunne strømme Netflix i Full HD-oppløsning. Til venstre ser vi Marianne Gamre i Ice.
Slik ser det ut i appen når du er koblet mot Ice+-nettet. Legg merke til at telefonen også viser dette øverst i det venstre hjørnet.

Merk at du kan dele Data Frihet med andre via mobilen din. Det vil si at dersom du for eksempel er to i husstanden som bruker mye data, vil du i teorien kunne bruke 5 megabit i sekundet kapasitet hver.

Kun i Ice+-nettet

En hake med tilleggstjenesten er at du må være innenfor selskapets eget 4G-nett kjent som Ice+ for at trafikken skal telle som en del av de tusen gigabytene.

Hvis du befinner deg på et sted der du i stedet går over på Telias mobilnett, eller du er i utlandet, går trafikken nemlig på den vanlige datakvoten du har utenom tilleggspakken.

Men Ice selv hevder at ni av ti nordmenn kan benytte seg av Ice+-nettet per i dag, og at det foreligger planer om ytterligere utbygging for å dekke 95 prosent av befolkningen.

Via nettsidene eller appen til selskapet kan du gå inn og se hvordan dekningen for Ice+ er der du bor.

I appen vil du også se dette ved at ikonet som viser dekningen lyser gult. Ellers vil det også stå Ice Pluss øverst i skjermen på telefonen din.

Data Frihet har for øvrig ingen bindingstid, og Ice sier at dersom man ikke får den ønskelige datafriheten på grunn av pendling eller en hytte utenom allfarvei, skal man kunne be om pengene igjen innen 30 dager.

Begynte med Chilimobil

Det spennende med Ice-lanseringen er at de nå velger å gi deg store mengder data via sitt eget nett.

Chilimobil startet trenden i mai 2018 ved å lansere sin Fri Data-løsning. Dette ble det første abonnementet i Norge hvor du i teorien kunne bruke veldig mye data via mobilen din, begrenset opp til 1000 GB per måned.

I forrige uke valgte også Telia å lansere sin Telia X, som også gir deg tilgang til en solid slump data hver måned. Likevel har også dette abonnementet sine begrensninger. Etter du har brukt de første 40 gigabytene med data, vil hastigheten på dataen senkes til 3 megabit per sekund.

Ice vil også begrense datamengden du har til 1000 GB pr måned, men som likevel betyr et forbruk på over 30 GB om dagen med en hastighet på maksimalt 10 megabit per sekund.

Forbrukertilsynet har for øvrig slått ned på Chilimobil og Telia:
Mener bruken av uttrykket «fri data» er villedende markedsføring >>>

Les også
Får ikke markedsføre «fri data»
Les også
Telia lanserer «Fri data»-abonnement kalt Telia X
Les også
Når du vil love mer enn du vil gi
Les også
Ice senker prisene, gir kundene mer data
Les også
Endelig har vi fått fri data. Dette er de beste mobilabonnementene nå
Les også
Dette er de beste mobilabonnementene nå
Les også
Dette er de beste mobilabonnementene akkurat nå
annonse