Til hovedinnhold

Video: Denne lynkjappe fallskjermen kan redde dronen din fra den sikre død

«SafeAir» skal gjøre droneflygningen litt tryggere.

ParaZero/YouTube

Droner er i vinden som aldri før, og i den forbindelse utvikles stadig nye løsninger for å gjøre dronene både bedre, mer intelligente og tryggere. Som blant andre The Verge har fått med seg har det nå kommet et nytt produkt som skal redde dronen om uhellet skulle være ute i luften.

Det nye produktet er rett og slett en fallskjerm spesifikt designet for droner. Fallskjermen er utviklet av det israelske selskapet ParaZero.

Reagerer på bare millisekunder

Fallskjermer for droner er riktignok ikke helt nytt, men en av de spesielle egenskapene ved ParaZeros fallskjerm er at den utløses svært raskt, noe som skal hindre ødeleggelse av dronen selv om den faller fra relativt lav høyde.

Fallskjermmodulen skal være brukervennlig å bruke.
ParaZero/YouTube

Ifølge produsenten skal det være snakk om en responstid på bare millisekunder, og droner i den minste vektklassen på 2-3 kilogram vil kunne ha nytte av skjermen fra så lave fallhøyder som to meter.

Fallskjermsystemet skal kunne programmeres, slik at man selv kan velge under hvilke omstendigheter den skal utløses, og systemet er også i stand til å registrere om dronen faller på egen hånd, for så å utløse den.

Laget for ulike droner

Skjermen skal også sørge for en kontrollert nedstigning, og ikke minst er den hundre prosent resirkulérbar. Fallskjermene er laget for både profesjonelle droner og droner beregnet på forbrukermarkedet, men tilsynelatende er det førstnevnte som skal tilgodeses i første omgang.

Det er dermed uvisst akkurat når vi får se vanlige, forbrukerrettede kameradroner med det nye ekstrautstyret. Mer teknisk informasjon kan du finne på produsentens hjemmeside, og se også demonstrasjonsvideoen under.

Den 7. mai var den internasjonale dronedagen: Vi besøkte droneentusiastene og fikk se noe av det heftigste som finnes »

annonse