Til hovedinnhold

Nye bilder av Galaxy S3

Samsungs neste flaggskip er overalt – og nå er navnet spikret.

De siste ukene har ryktebørsen kokt over. Så langt har alle ryktene enten blitt avfeid, eller vært svært usikre. De siste dagene har det imidlertid dukket opp mye nytt om Samsungs neste toppmodell som foreløpig ikke har blitt avfeid.

To ulike utgaver av Galaxy S3 har dukket opp i PC-programvaren Kies.

Hverken presse eller folk flest har vært mer kreative enn at vi har regnet Galaxy S III som et rimelig sikkert navn på Samsungs neste toppmodell. Vi ble likevel usikre da det begynte å gå rykter om at navnet kunne bli noe helt annet.

I kjølvannet av andre storheter som Apple, HTC og Nokia har Samsung nettopp vist frem resultatene sine for årets første kvartal. I forbindelse med det tok endelig en Samsung-sjef bladet fra munnen. Under presentasjonen av tallene fortalte visepresident Robert Yi at selskapet forventer at Galaxy S III vil bli den mest suksessrike telefonen i Samsungs historie.

Les også: Nå går Galaxy S III-ryktene på høygir

Dukket opp i Samsungs PC-program

I tillegg til at Samsung-sjefene nå omtaler produktet ved navn, har det også dukket opp i PC-programvaren Kies. To ulike versjoner er det som har vist seg, nemlig i9300 og i9300T. Foreløpig vet vi fint lite om forskjellene på disse telefonene – og bildet som brukes i Kies er tilsynelatende av en Galaxy Note.

Begge telefonene går imidlertid under navnet Galaxy S3 – altså uten romertallene som vi har blitt vant til så langt.

Les også: Endelig lanseringsdato for Galaxy S III

En ikke så overraskende men litt mangelfull spesifikasjonsliste.
Slik skal bakdekselet på telefonen se ut.

Bilder og spesifikasjoner

Innen kort tid av hverandre har to ulike bilder lekket. Det ene er et litt utydelig fotografi, mens det andre er en tegning fra det som skal være servicemanualen til telefonen.

Begge de to bildene likner mye på hverandre, og ikke i det hele tatt på de lekkede bildene vi så langt har sett fra Brasil og Vietnam. Det rimer greit med den siste tidens rykter – lekkasjene som har dukket opp tidligere skal nemlig være av telefoner i testdeksler. Dermed skal ikke den ferdige designen likne i det hele tatt.

Spesifikasjoner

På servicemanualen står det i tillegg trykket spesifikasjoner for telefonen. Spesifikasjonene er for det meste innenfor det som vil være normalt for en toppmodell i dag, men listen mangler noe informasjon – for eksempel hva slags oppløsning skjermen vil få.

Hvis vi skal tro på spesifikasjonene fra bildet har Galaxy S3 en skjerm på 4,8 tommer. Som vi har blitt vant til fra Samsungs toppmodeller er det snakk om en Super-AMOLED-variant.

Frem til nå har man antatt at Galaxy S3 ville komme med et kamera med tolv megapikslers oppløsning. De lekkede spesifikasjonene tilsier at det blir en åtte megapikslers kamerabrikke å finne på baksiden av telefonen. Kameraet skal selvsagt kunne filme i 1080p.

Les også: Samsung Galaxy S III får nye skytjenester

Vi har fått tilsendt flere bilder av varelinjer med Galaxy S3 fra ulike steder. Første gang vi hørte at Galaxy S3 skulle være på vei til Norge var tidlig i mars, da telefonen dukket opp i listene til en stor norsk teledistributør.

Android 4 og Exynos-prosessor

Ellers kommer det neppe som noen overraskelse at Galaxy S3 vil være utstyrt med Android 4, og en firekjerners prosessor på 1,5 GHz. Samsung bekreftet nemlig i går at den nye Exynos-brikken er aktuell for den kommende toppmodellen.

Disse ryktene blir neppe endelig bekreftet eller avkreftet før torsdag i neste uke. Da skal toppmodellen avdukes i London, og vi er selvfølgelig til stede for å dekke lanseringen og å prøvekjøre telefonen.

Les også: – Galaxy S III er en liten oppdatering

(Kilder: theverge.com, knowyourmobile.com, sammobile.com: 1, 2)

Les også
En verdig oppfølger til Galaxy S II
Les også
Hva lanserer Samsung i kveld?
Les også
Her er de nye mai-mobilene
Les også
Nå er Samsung større enn Nokia
Les også
Dette skjuler seg i videoklippene fra Samsung
Les også
Galaxy S III (Galaxy S3) har fått lanseringdato
Les også
Samsung knuser Apple
annonse