Til hovedinnhold

Denne PC-en er både stasjonær, bærbar og nettbrett

Gigabyte slipper tre-i-én-løsning.

Gigabyte

I lys av den store trusselen som PC-markedet møter fra nettbrettene har det etter hvert blitt populært å kombinere PC- og nettbrettfunksjonalitet i kreative innpakninger, noe vi på CES-messen blant annet har sett i form av Asus' Transformer Book Duet TD300.

Taiwanske Gigabyte har også ulike slike hybridmodeller på markedet, og nå har selskapet kunngjort en ny PC som de velger å kalle en kombinasjon av tre ulike maskiner; bærbar PC, stasjonær PC og nettbrett. Dette melder nettstedet Liliputing.

Nettbrett-PC med dokkingstasjon

Produktet heter U21MD og er i utgangspunktet en bærbar PC med en berøringsskjerm på 11,6 tommer. Denne skjermen er utstyrt med spesielle hengsler som gjør at den kan snus rundt og legges helt flatt mot selve PC-enheten, slik at du kan bruke den som et nettbrett.

Akkurat denne løsningen i seg selv er kanskje ikke så spesiell, men i tillegg til dette har du mulighet til å lukke maskinen igjen og plassere den i en medfølgende dokkingstasjon.

Denne dokkingstasjonen utvider tilkoblingsmulighetene slik at du kan bruke maskinen som en stasjonær PC, ved å koble til ekstern skjerm, tastatur, mus og andre ting du måtte ha behov for.

Kommer i mars

Stasjonen har også Ethernet-inngang, HDMI-inngang, to USB 2.0-innganger og tre USB 3.0-innganger. I tillegg fungerer den som lader mens den bærbare PC-en/nettbrettet er tilkoblet.

Av tekniske spesifikasjoner har selve PC-enheten for øvrig en skjermoppløsning på 1366 x 768 piksler, Intel Core i5-4200U-prosessor, SSD på opptil 256 GB og en harddisk på maksimalt 1 TB. To USB 2.0-innganger og to USB 3.0-innganger er på plass, og tastaturet er baklyst.

Dimensjonene er på 29,7 cm x 22,6 cm x 2 cm, og vekten ligger på 1,4 kilogram. U21MD vil bli lansert i USA i mars til en pris på 800 dollar, rundt 5000 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent. Se flere bilder under.

Gigabyte har allerede gjort seg bemerket på CES-messen: Selskapet viste frem en slank spill-laptop »

(Kilde: Liliputing)

annonse