Til hovedinnhold

Gigabyte lanserer slank spillversting

Møt nye Aorus X7.

Gigabyte
Ole Henrik Johansen

Gigabyte slipper nå en helt ny serie med spillrelaterte bærebare datamaskiner – Aorus. Toppmodellen i denne nye serien har fått en rekke kraftige komponenter under panseret, pakket inn i i aluminium fra topp til tå, melder TheVerge.

Selskapet tar med den nye Aorus X7-modellen opp kampen med Razer om å lage en kraftig spill-PC som er pakket inn i et nett ytre. Gigabytes nye modell havner nemlig i samme «vektklasse» som Razers Blade Pro-modell, med sine 2,3 centimeter i tykkelse.

En nett kraftplugg

Aorus X7 er en nett spillmaskin.Foto: Gigabyte

Den nye X7-modellen er angivelig den tynneste bærbare datamaskinen i verden som har to grafikkort innebygget. For pengene får du to stykk GeForce GTX 765M-kort fra Nvidia, samt at du også finner en firekjernes Intel Core i7-4700HQ-prosessor montert på plass under aluminiumsoverflaten. Til å holde disse komponentene kalde er det montert to vifter som fører varmen ut av fire luftekanaler.

Det er heller ikke spart på kreftene når det kommer til minne. X7 har hele 32 GB med arbeidsminne tilgjengelig. Til å lagre filene fine har du en SSD med 512 GB kapasitet, i tillegg til en tradisjonell harddisk på 1 TB.

Maskinen har som nevnt grafikkort som er satt opp i SLI, hvilket også betyr at du har et dobbelt sett med HDMI-porter, samt en mini DisplayPort og VGA-utgang. Det betyr at du kan kjøre et oppsett der du har hele tre eksterne skjermer i tillegg maskinens egne 17,3 tommer store skjerm. Oppløsningen på denne skjermen er forøvrig 1080p, eller 1920 x 1080 punkter.

For den aktive spilleren

Aorus X7 er myntet på spillere, og derfor er funksjoner som et tastatur med «anti ghosting» på plass, hvilket betyr at det vil bli korrekt registrert den tasten du trykker på, selv om du trykker flere knapper samtidig.

I tillegg er det også en rekke makroknapper til venstre for tastaturet, som du kan bruke til å knytte opp i mot funksjoner i spillet du spiller. Foruten en vanlig nettverksport har du også et lynkjapt trådløst alternativ med støtte for 802.11ac. Hvordan batteritiden er på denne maskinen står det ingenting om.

Ifølge Gigabyte vil denne modellen etter alt å dømme bli tilgjengelig på markedet i mars, hvor prisene vil ligge mellom 2099 og 2799 dollar, avhengig av hvilke spesifikasjoner du velger. Det betyr at du angivelig må ut med mellom 17 000 og 22 500 kroner her på berget etter at moms og andre avgifter er betalt. Det er ikke kjent om denne modellen blir å finne i norske butikker.

Lyst på en bærbar til å spille på, og vekt ikke spiller noen rolle?
Les var test av Alienwares enorme spill-PC »

(Kilde: TheVerge)

annonse