Til hovedinnhold

HP smeller til med ny nettbrett-PC

Hybridmodellen Pavilion x360 slår to fluer i én smekk.

HP

PC-er som også kan brukes som nettbrett, såkalte hybrid-PC-er, er PC-produsentenes forsøk på å møte den økende trusselen fra nettbrettene, og har hittil blitt lansert i en lang rekke forskjellige utgaver. Sonys spinkle Vaio Tap 11 er blant de seneste modellene som gjør grensen mellom bærbar PC og nettbrett uklar.

Nå melder verdens nest største PC-produsent HP at en ny hybridvariant er på vei fra selskapet, nemlig Pavilion x360, som HP like greit betegner som en «bærbar to-i-ett-PC».

Navnet har maskinen fått fordi du kan vri skjermen 360 grader helt rundt slik at du kan holde PC-en som et nettbrett, eller eventuelt bruke «PC-delen» som støtte for nettbrettet på et bord om du for eksempel vil se film. Akkurat som Lenovos Yoga, med andre ord.

HP Pavilion x360.Foto: HP

Myk overflate og børstet aluminium

Under dekselet har HP utstyrt enheten med en tokjerners Intel Celeron N2820 på 2,13 GHz, en prosessor vi ellers blant annet finner i Intels mini-PC NUC. Ellers byr Pavilion x360 på integrert Intel HD-grafikk, 4 GB minne og 500 GB med lagringsplass.

Av tilkoblingsmuligheter har PC-nettbrettet én HDMI-inngang, to USB 1.0-innganger og to USB 3.0-innganger. Berøringsskjermen er på 11,6 tommer og leverer en oppløsning på 1366 x 768 piksler.

Maskinen for øvrig måler 30,8 cm x 21,5 cm x 2,19 cm og vekten ligger på 1,4 kilogram. Videre kan HP opplyse om at maskinen har en myk overflatestruktur som skjuler fingeravtrykk, og tastaturet er omringet av børstet aluminium.

HP Pavilion x360 blir tilgjengelig i løpet av april måned til en veiledende utsalgspris på 3799 kroner. For mer informasjon kan du gå til HPs produktside.

En annen fersk hybridmodell er Asus Transformer Book T100: Den er sterk der det teller mest »

(Kilde: Pressemelding)

annonse