Tek.no

Nyhet

G-Sync-skjerm for spilleren

Frister det å spille uten riving og hakking på 27 tommer? Asus vil la deg...

Nvidias nye teknologiløsning G-Sync ble avduket for verden for bare et par måneder siden. Teknologien hevdes å skulle gjøre slutt på riving og hakking – såkalt lag og tearing – i bildet mens man spiller.

Like før vi la 2013 bak oss med smell og vakre farger, rakk vi å få i hus et testeksemplar av Asus sin G-Sync-skjerm. Det tok bare sekunder for vår tester å finne frem sitt bredeste glis, som selv ikke prisen for herligheten kunne returnere.

ROG Swift PG278Q.Foto: Asus

Teknologien fungerer altså i praksis, og selv om vi kommer tilbake med en skikkelig test først senere, kan vi allerede nå avsløre at vi gleder oss over at flere aktører tar i bruk den lille vidunderbrikken som leverer godsakene.

Les om den utrolige teknologien bak G-Sync på Hardware Ekstra »

G-Sync for spileren

Asus var først, men gir seg ikke med det. Under den store CES-messen i Los Angeles denne uken lanserte de nemlig en ny G-Sync-kompatibel skjerm under sitt Republic of Gamers-merke. ROG Swift PG278Q er spesialbygget for spillere, som sannsynligvis vil finne mye glede i det 27 tommer store skjermpanelet og de 2560 x 1440 pikslene det byr på.

Selv om G-Sync også fungerer godt ved 60 FPS, støtter skjermen hele 120 oppdateringer i sekundet. Videre har den svært tynne rammer på 6 millimeter, noe som lover godt for flerskjermoppsett med to eller tre skjermer i bredden.

De tynne rammene skaper en illusjon av at du sitter med én lang skjerm. Her presenteres skjermen av Asus under CES-messen. Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Lysstyrken er oppgitt til 350 nits, og responstiden på ett millisekund er det heller ikke noe å si på.

Skjermen har både en HDMI- og en Mini DisplayPort 1.2-inngang, og lar deg også koble til utstyr i de to USB 3.0-portene.

PG278Q har også støtte for en rekke ergonomiske funksjoner, som 20 grader tilt, 60 graders rotasjon, 90 graders piviot og høydejustering på 12 centimeter.

For å dra nytte av G-Sync-teknologien må du eie et grafikkort fra Nvidia, og minimum et GeForce GTX 650 Boost eller bedre.

Ifølge Asus skal herligheten prises til 799 dollar, som norske forhold tatt i betraktning kan gi skjermen en utsalgspris på omtrent 6000 kroner når den lanseres her på berget en gang i løpet av andre kvartal.

Legg inn et varsel i vår Prisguide for å få beskjed når skjermen blir tilgjengelig og finne de beste prisene.

Vi dro til London for å snakke med skaperen av G-Sync:
Startet utviklingen nesten ved en tilfeldighet » (Ekstra)

Les også
Snart kan du spille uten riving og hakking på laptop-en også
Les også
Denne PC-en er både stasjonær, bærbar og nettbrett
Les også
Denne musen er designet for seriøse spillere
Les også
G-Sync er faktisk så bra som Nvidia påstår
Les også
Slik fungerer Nvidias nye spillteknologi
Les også
Møt mannen som kan ha endret spillopplevelsen din
Les også
Denne Nvidia-brikken skal gjøre slutt på mange problemer i spill
annonse

Les også