Nyhet

Nye Sony Ericsson Arc S er lynrask

Sony Ericsson faser nå ut Xperia Arc, og erstatter den med en raskere S-modell.

Sony Ericssons flaggskip Xperia Arc er en lekker Android-mobil med et meget bra kamera. Men i et marked der produsentene har overgått hverandre i å lansere stadig raskere prosessorer, så har Arc ikke vært helt i front.

Les hele testen av Sony Ericsson Xperia Arc

I disse dager har Sony Ericsson byttet ut Arc med Arc S, uten at de selv har gjort noe nummer av dette. Så er det også snakk om mer eller mindre samme mobiltelefon, men med bedre ytelse enn originalversjonen.

Prosessoren i Arc S er identisk med den som sitter i Arc. Det Sony Ericsson har gjort er å klokke den opp fra 1 GHz til 1,4 GHz. Det kan minne litt om det enkelte bileiere gjør når de «chipper» bilene sine for å få flere hestekrefter ut av dem. Motoren er den samme, men ytelsen kan være kraftig forbedret.

Vi ville gjerne finne ut hvor mye raskere Sony Ericsson Arc S er, sammenliknet med sin forgjenger, og kjørte våre tre faste benchmark-tester på dem begge. I tillegg har vi sammenliknet den med Samsung Galaxy S II, for å se hvordan nye Arc S gjør det i forhold til det som lenge har vært klassevinneren.

Browsermark fra Rightware er designet for å måle nettleserytelse i JavaScript og HTML-rendring. Det er sistnevnte som sier noe om hvor fort innholdet på en nettside tilpasses mobilskjermen din, og har dermed svært mye å si for surfehastigheten.

Her ser vi at Sony Ericsson Xperia Arc har fått et skikkelig løft, og vi får høyere score på denne enn vi gjør på Samsung Galaxy S II.

Her testes maskinvareakselerert grafikk. Xperia Arc S er bare ubetydelig bedre enn forgjengeren, mens avstanden opp til Samsung Galaxy S er enorm.

Quadrant gjør en rekke tester av prosessoren, minne og grafikkbrikken, og sier mye om ytelsen i telefonens komponenter. Her er Arc S betydelig bedre enn sin forgjenger. Det er likevel et godt stykke opp til Samsung Galaxy S II, som har en tokjerneprosessor på 1,2 GHz.

Testingen viser oss at Sony Ericsson Xperia Arc nå er en god del raskere enn forgjengeren, men at det fremdeles er et stykke opp til Samsung Galaxy S II.

Begrenset betydning

Det målingene ikke viser er at du i praktisk bruk vil merke lite til disse forskjellene. Det er bare når prosessoren belastes svært mye at du får noen gevinst av de ekstra kreftene. I vanlig bruk er det svært lite som skiller. Men spiller du grafikktunge spill kan det unektelig være lurt å se etter at det står en S på esken om du handler ny Arc i disse dager.

Les også
Sony Ericsson Xperia Active: Denne mobilen er perfekt for norske forhold
Les også
Sony Ericsson Xperia pro: Her er proffmobilen med HD-kamera
Les også
Sony Ericsson Xperia Ray: Slank mobil med skjulte krefter
Les også
Sony Ericsson Xperia Arc
annonse