Til hovedinnhold

Hackergruppe planlegger julegave på Sonys regning

Store mengder «spennende data».

Tammy54/Shutterstock.com

Hackergruppen Guardians of Peace er etter egne utsagn snart klare med nye sprell.

I slutten av november stod de bak et alvorlig hackerangrep på Sonys filmavdeling, Sony Pictures. Dette angrepet satte hele datasystemet fullstendig ut av spill, samtidig som store datamengder kom på avveier. Beregninger som er gjort antyder at prislappen på det hele kan bli på rundt 700 millioner kroner.

Gruppen har allerede delt rundt seg med data som de hentet ut fra Sonys nettverk, men ifølge dem selv er det mer der det kommer fra. I en melding på Pastebin og Friendpaste kommer det frem at de jobber med en større «julegave». Dette er ikke en julegave til Sony akkurat, men snarere en større datasamling som stammer fra Sony.

Store datamengder offentliggjøres

Julegaven skal bestå av en større datamengde, som i tillegg omtales som mer spennende en det andre som gruppen har lagt ut fra Sony-angrepet.

Samtidig kommer det frem at gruppen trolig har vært inne på Sonys nettverk i lang tid før selve hovedangrepet fant sted, muligens allerede i 2013. Her har de kunnet rote rundt i fred for å skaffe seg full oversikt, før de installerte ondsinnet programvare og skapte et salig kaos for Sony.

Blant annet har gruppen hatt oversikt over snaut 2500 ulike servere og godt over 10 000 arbeidsstasjoner. I tillegg har gruppen hatt tilgang på flere root-sertifikater.

Hacking kan skape enorme utgifter:Angrepet på Sony kan ha påført selskapet utgifter for 700 millioner kroner »

(Kilde: Ars Technica)

annonse