Til hovedinnhold

Sony-hackerne truer med terror mot dem som ser komedien «The Interview» på kino

Og nå stopper Sony lanseringen av filmen.

Columbia Pictures

Oppdatert: Sony sier nå at de kommer til å droppe den planlagte lanseringen av filmen The Interview den 25. desember. Det er foreløpig ingen informasjon om hvorvidt filmen vil komme på kino på et senere tidspunkt.

Det store hackerangrepet mot filmselskapet Sony Pictures har utviklet seg til å bli en alvorlig sak som ikke bare vil koste selskapet enorme summer, men som også har satt studioet i en vanskelig situasjon på grunn av de store mengdene informasjon som er lekket ut.

Nord-korea ble utpekt som mistenkt på grunn av den kommende Sony Pictures-komedien «The Interview», som handler om to personer som reiser til Nord-korea for å ta livet av lederen i landet Kim Jong-un. Nord-korea ville først ikke benekte at de stod bak hackingen av Sony. Som blant andre Washington Post meldte benektet regimet senere å ha stått bak, men i alle tilfeller har landet fordømt filmen på det sterkeste.

Truer dem som har tenkt å se filmen

Som nettstedet Variety melder ser det nå ut til at Sony-hackerne <i>har</i> handlet på vegne av Nord-korea, og at de sannelig også har skudd opp aggressjonsnivået et par hakk.

I en ny melding som har dukket opp advarer nemlig hackerne folk mot å se filmen på kino og truer med alvorlige konsekvenser for dem som trosser advarselen. I meldingen drar gjerningspersonene til og med paralleller til den store terroraksjonen mot World Trade Center i 2001.

Her er hele meldingen fra hackerne:

sitat"WarningWe will clearly show it to you at the very time and places “The Interview” be shown, including the premiere, how bitter fate those who seek fun in terror should be doomed to.
Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made.
The world will be full of fear.
Remember the 11th of September 2001.
We recommend you to keep yourself distant from the places at that time.
(If your house is nearby, you’d better leave.)
Whatever comes in the coming days is called by the greed of Sony Pictures Entertainment.
All the world will denounce the SONY."

Tilsynelatende truer hackerne altså med terroraksjoner på kinoer der filmen «The Interview» skal vises, men det er selvsagt høyst uvisst i hvilken grad truslene er troverdige. Det kan tenkes at formålet med meldingen simpelthen er å skremme folk fra å se filmen, og dermed ramme Sony økonomisk.

Droppes av flere kinoer

Truslene har imidlertid allerede fått konkrete konsekvenser. Som avisen LA Times melder har flere kinoer bestemt seg for å droppe å sette opp filmen. Dermed kan studioet gå glipp av store inntekter, da juletiden regnes som en høysesong for kinogjengere.

Ifølge LA Times har en amerikansk senator uttalt at saken ses alvorlig på, og at truslene er under etterforskning. Sony skal ennå ikke ha kommentert saken. Variety forsøkte også å få kommentarer fra etterforskningsbyrået FBI og National Association of Theatre Owners, som organiserer mange av de største kinokjedene i USA, men uten hell

Sony Pictures har antakelig allerede tatt noe økonomisk skade etter at hackerne stjal flere storfilmer og la dem ut på nettet, hvorav flere ennå ikke hatt kinopremiere. En av dem var krigsfilmen «Fury» med Brad Pitt i hovedrollen.

Sony-hackerne er på ingen måte ferdige: Nå har de lovet en stor «julegave» med ny informasjon som skal skade Sony enda mer »

(Via Engadget)

annonse