Til hovedinnhold

Kjærestefoto demper smerter

Å se bilder av sin livspartner skal være smertedempende, konkluderer nye studier. Foto: Frank Michaelsen

Forskere ved Stanford University har oppdaget at bilder av kjærester har makt til å dempe smerte.

Som en del av forskningen ble en del studenter utsatt for smerte på huden, samtidig som de fikk se bilder av sine partnere og kjærester. En MR-scanner skulle måle hjerneaktiviteten i de områdene som er forbundet med smerte og resultatene var overraskende, melder photography-news.com

Les også: Jeg er i livsfare nesten hver dag

Forskerne fant at smerten ble redusert 36-44 prosent i gjennomsnitt. Mens intens ubehag gikk ned med opptil 13 prosent. Dermed kunne de konkludere med at emosjonelle bånd var direkte knyttet til å lindre smerte.

– Dette forteller oss at du ikke trenger å stole kun på narkotika for smertelindring. Folk føler intens belønning uten bivirkninger av medikamenter, sier hjerneforsker Jarred Younger til photography-news.com

Les også: Oppdager kreft i sanntid

Og likhetene mellom bildene og de narkotiske medikamentene var slående. MRI scanningene kunne også fastslå at effekten av bildene lignet veldig på paracetamol eller narkotiske stoffer som kokain.

– Disse bildene ser ut til å involvere mer primitive deler av hjernen og aktiverer dype strukturer som kan blokkere smerter på sentralt nivå, forklarer Younger.

annonse