Til hovedinnhold

Oppdag London gjennom kameraet

Introduksjon

Med omtrent 8 millioner innbyggere er London en av de største byene i Europa. Byen er et svært populært reisemål for dem som vil ha en langhelg fylt med shopping og musikaler, noe som tydelig vises ved at byen har det største antall utenlandske besøkende av noen by i verden. Men også for ivrige fotografer har byen mye å tilby og om du vil bruke noe av tiden din der til å ta bilder så skal du nå få noen tips til hvor du bør gå.

Les vår fotguide til Himalaya del 1, del 2 og del 3

Oxford Street og Regent Street

Dette er hovedgatene i London og mulighetene er store for at det er her du havner først. Variasjonen i utseende og bekledning på folk du ser her er stor så du har alle muligheter for noen spennende portretter. Om du vil ha en interessant vri på bildene dine kan du sette deg i andre etasje på en buss og ta bilder derfra.

Covent Garden

Et annet bra sted for å ta bilder av mennesker er Covent Garden – et tidligere marked for frukt og grønnsaker som nå er gjort om til en sjarmerende samling av små butikker og boder. Bygningen i seg selv kan også brukes som motiv, eller det kan danne en fin bakgrunn for portretter.

Les også: Øyloffing i nordnorsk farvann (med sekken full av fotoutstyr)

Houses of Parliament & Big Ben

Etter at du har foreviget Londons folkeliv foreslår jeg at du tar undergrunnsbanen sør til Themsen og går av på Westminster Station. Her finner du to av de mest ikoniske bygningene i London: Big Ben og Houses of Parliament. Big Ben rager høyt og kan sees fra mange vinkler så dette vil være en god anledning til å gå på jakt etter en god forgrunn.

London Eye

På den andre siden av elven er London Eye som er det høyeste pariserhjulet i Europa og som er den turistattraksjonen i England som flest betaler for å oppleve. Utsikten fra toppen er selvsagt fantastisk men hjulet i seg selv kan også brukes som en fotografisk utfordring. Om kvelden er hjulet belyst og gjør seg dermed ekstra godt på bilder.

Les også: Reisebrev fra Christian Radic

Tate Modern

Fra London Eye kan du følge Themsen mot øst og stopp gjerne når du kommer til kunstmuseet Tate Modern. Dette er en gammel kraftstasjon, og om moderne kunst ikke er av interesse så er bygningen i seg selv verdt et besøk. Du vil finne spennende motiver både inne og ute.

Hyde Park

Alle stedene som er nevnt til nå er folksomme men du kan også finne rolige steder i London. Sett kursen vestover til Hyde Park, sett deg ned på en benk og la motivene komme til deg!

Les også:
Med fjær i siktet
Fugletitting med dyrt utstyr

Park Lane

Om du liker biler så vil du trives i London. Langs den østre siden av Hyde Park finner du Park Lane, og her kan du se de mest eksotiske bilene utstilt i butikkvinduene og kjørende forbi på veien. Om du finner et sted med en ren bakgrunn, setter lukkertiden til ca. 1/15 sekund og bruker følgefokus så ligger alt til rette for noen gode panoreringsbilder.

Little Venice

Nord for Hyde Park ligger Little Venice. Dette er et stille, billedskjønt område med kanaler og kanalbåter; med andre ord veldig forskjellig fra hva man opplever i mer sentrale strøk. Det kan faktisk være vanskelig å tro at man er i London når man vandrer langs kanalene med kamera i hånden.

Les også: Med kamera på Afrikas savanner

Portobello Road

Litt lengre vest ligger Portobello Road. På lørdager er det et livlig marked her, kjent for et rikt utvalg av antikviteter og brukte klær. Husene i denne gaten er malt i livlige farger og passer utmerket for å isolere detaljer i fasadene.

Cambden

Fra Little Venice kan du ta båt østover til Cambden. Dette stedet er nok mest kjent for markedene men det er også her den alternative kulturen er tydeligst. Om du tar turen her en lørdag vil du oppleve et svært rikt utvalg av folk, og om du begynner å bli sulten er det bare å utforske alle bodene som selger mat.

Canary Wharf

Om du vil oppleve stor kontrast så kan du ta undergrunnsbanen sørover fra Cambden til Canary Wharf – forretningsområdet i London. Her blir skinnjakkene byttet ut med stripede dresser og de fargerike husene med høye kontorbygninger. Ta gjerne med stativ og prøv deg på HDR-bilder.

Battersea Park

Om du vil ha enda en ikonisk bygning i porteføljen din så kan du ta turen til Battersea Power Station. Mange vil nok kjenne igjen bygningen fra coveret til Pink Floyds album “Animals”, og denne bygningen har en majestetisk fremtoning som få kan matche.

Konklusjon

Som du kan se så har London mye å tilby en ivrig fotograf; alt fra travle markeder til rolige parker. Det er selvsagt mange andre steder du kan ta bilder i London men dem som er nevnt i denne artikkelen skulle gi deg et godt utgangspunkt.

Om du selv har erfaring fra å fotografere i London, eller om du har blitt inspirert til å ta turen etter å ha lest denne artikkelen, så vil jeg gjerne høre fra deg i kommentarfeltet!

Les også: Akams London-guide for utstyrsfriker

annonse