Til hovedinnhold

Norsk iPhone-lansering utsettes

Da Apple annonserte offisielt at de skal komme med ny iPhone, iPhone 3GS, var Telenor kjapt ute og sa de ville selge mobilen i Norge fra 9. juli. Om du venter spent på Apples nye telefon må du derimot smøre deg med litt mer tålmodighet.
Kommer ”i løpet av juli”
Telenor har nå nemlig fjernet all informasjon om lanseringsdato fra sine nettsider. En telefon til informasjonssjef hos Telenor, Anders Krokan, bekrefter at lanseringsdatoen har blitt forskjøvet. Det er derimot uklart når den nye telefonen kommer til Norge.
- Vi siktet i utgangspunktet på lansering 9. juli. Nå har vi i samråd med Apple endret dette og sier vi håper på lansering i løpet av juli, forteller Krokan til Mobilen.


Ifølge han tar det noe mer tid enn forventet å planlegge og klargjøre lanseringen.
Hvem blir først?
Det så lenge ut til at Telenor skulle bli de første med den nye telefonen i Norge. Det er derimot uklart om de nå klarer det. Netcom har også sagt de vil få Apples nye mobil på plass, men heller ikke de har noen klar lanseringsdato. Ifølge Krokan er det derimot ikke noe mål om å være først ute med iPhone 3GS på markedet.
- Dette er en viktig lansering og vi er mest opptatt å få ting på plass slik at alt blir korrekt, påpeker Krokan.

Heller ikke Netcom er opptatt av å være først ute med mobilen. Ifølge informasjonssjef hos Netcom, Øyvind Vederhus er dette mindre interessant.

- Vi sier som før at lansering vil skje i løpet av juli. Om Telenor har lansering to dager før oss, så er ikke det det viktigste. Vårt primære mål er en god lansering med alt på plass, sier Vederhus til Mobilen.

Samtidig som publikum og bransje venter spent på lansering er det også mange som er spente på hva slags pris den nye telefonen skal få. Telenor satt i forrige uke ned prisen på iPhone 3G, men om den nye telefonen vil få samme pris som originalprisen på den gamle er usikkert.

- Vi jobber intenst med prissettingen, men jeg har dessverre ikke noe nytt å komme med her, forteller Krokan.

Heller ikke Netcom har noen pris på den nye telefonen.

Kan ikke forhåndbestilles

Om du vil kjøpe den nye telefonen må du dermed smøre deg med noe tålmodighet i påvente av nyhetene skal bli klare. Det blir heller ikke mulig å forhåndsbestille telefonen forteller Krokan.

- Vi vil sette opp en interesseliste for de som vil holdes oppdatert rundt lanseringen, men vi vil ikke ta imot forhåndsbestillinger, sier han til slutt.

Mer om
annonse