Til hovedinnhold

Ny iPhone til Norge 31. juli

For én snau måned siden lanserte Apple sin neste mobiltelefon iPhone 3G S på WWDC i San Francisco. Telenor gikk rett etter ut med norsk lanseringsdato den 9. juli i år, som var noen uker etter den amerikanske butikklanseringen. Det viste seg imidlertid forrige uke at Telenor hadde tatt munnen litt for full.
- Vi siktet i utgangspunktet på lansering 9. juli. Nå har vi i samråd med Apple endret dette og sier vi håper på lansering i løpet av juli, forteller Krokan til Mobilen.no.
Telenor klarte imidlertid ikke dette. NetCom, som ikke ville fortelle noe om en eventuell dato, ble i dag først ute med å bekrefte en dato, nemlig 31. juli.
- Vi gleder oss til å få Apples nye vidunder ut til kundene våre, og vet at mange har store forventninger til den nye telefonen. Så blir det spennende å se om køene utenfor butikkene blir like store som på NetComs lanseringsdag for iPhone 3G i fjor sommer, sier NetComs kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus, som også kan fortelle at det vil bli mulig å bruke iPhone 3G S som modem til bærbare PC-er.

- iPhone 3G med 3.0 software og den nye 3GS-versjonen har en funksjonalitet som gjør at telefonen kan brukes som modem for mobilt internett, såkalt internettdeling eller Tethering. Tilbakemeldinger fra kundene våre forteller oss at dette er ønsket av flere, og NetCom vil derfor åpne for internettdeling snarest mulig, sier Vederhus.

Hos Telenor også

Mobilen.no har nå også vært i kontakt med Telenor, som også bekrefter at de vil komme med iPhone den 31. juli, slik at Telenor i hvert fall ikke blir satt på sidelinjen i år.

- Vi kan bekrefte 31. juli vi også, men har ikke klart hvem som får selge mobilene. Men det er naturlig å tro at vi vil utnytte bredden i vårt forhandlerapparat, sier informasjonsjef Atle Lessum i Telenor til Mobilen.no.
Pris ikke kjent
Som alltid når det gjelder lanseringer fra Apple er det ekstremt lite informasjon som dukker opp. Derfor er hverken pris eller antall telefoner som kommer til Norge kjent.
- Pris og hvilke abonnement som kommer med iPhone 3G S er ikke klart riktig ennå, men vi kommer tilbake med mer informasjon når det nærmer seg, sier Lessum, som håper på nok telefoner.
- Forrige gang hadde vi tilstrekkelig antall telefoner til kundene, vi håper og tror det vil være tilfelle denne gangen også, avslutter han.


Vederhus i NetCom er også rimelig lukket med sin informasjon, når det gjelder disse punktene.
- Selvsagt er det vårt ønske å få et så stort volum som mulig, så flest mulig vil kunne få tak i telefonen, men vi vet ikke eksakt hvordan dette blir, sier Vederhus til Mobilen.no.
Ikke forhåndsbestilling
Det er for øyeblikket ikke mulig å forhåndsbestille den nye telefonen via hverken Telenor eller NetCom og det ser ikke ut til at dette heller vil komme, selv om ingen av aktørene er bombastiske på dette området.
- Foreløpig er det ikke mulig å forhåndsbestille iPhone 3G S, men det kan jo hende dette vil komme ved en senere anledning, forteller Vederhus.
Vederhus anbefaler imidlertid interesserte å registrere seg på selskapets 3G S-nyhetsbrev. Telenor anbefaler på sin side folk om å melde sin interesse på deres nettsider.
Mobilen.no kommer tilbake med pris, sammenligninger og annen relevant informasjon så snart som mulig.

Mer om
annonse