Til hovedinnhold

Én måned til norsk iPhone 3GS

Ikke helt overraskende lanserte Apple en ny Iphone-modell i går. Den mye omtalte iPhone 3GS kommer til de første landene allerede 19. juni, det blir USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Sveits og Storbritannia.
I går var det usikkert når iPhone 3GS ville være på plass i Norge, men nå kan Telenor bekrefte for Mobilen.no at den norske lanseringsdatoen blir om nøyaktig én måned, den 9. juli.

Med fra start
- Vi rekker å være på plass med telefonen fra starten av denne gangen, så den 9. juli vil vil begynne å selge iPhone 3GS, forteller informasjonssjef i Telenor, Elisabeth Evjen. 
Hun kan dermed bekrefte at NetCom ikke kommer dem i forkjøpet, men understreker at hun ikke vet om konkurrenten rekker å være på banen til den norske lanseringsdatoen.
- Det er foreløpig bare NetCom som kan svare på det, men det er en del korte frister som gjelder, så det er jo ikke sikkert at de vil starte å selge den samtidig som oss, sier Evjen.

Henger med

NetComs kommunikasjonssjef, Øyvind Vederhus, hadde tidligere i dag ingen informasjon å komme med rundt iPhone 3GS.  Han ville heller ikke svare på om det kan bli Telenor som kommer først i gang med salget denne gangen.

Nå har han imidlertid litt mer å komme med.

- Alt tyder på at vi kommer med iPhone 3GS før eller samtidig som Telenor. Vi er i dialog med Apple om en endelig dato, sier Vederhus.

Usikkert for Chess

Chess-direktør Rolf Barmen kan derimot ikke si noe om og eventuelt når iPhone 3GS kommer til Chess.

- Salget av iPhone 3G har gått veldig bra, så vi gleder oss over å høre at en ny modell er lansert. Jeg kan ikke si noe mer ennå, men det er klart vi jobber for å kunne tilby våre kunder det nyeste produktet, sier Barmen.

Det ble i går også kjent at at de to nye modellene på 16 og 32 GB skal koste henholdsvis 199 og 299 dollar i USA. (Det tilsvarer rundt 1260 og 1900 norske kroner.). Samtidig setter de ned prisen på 8GB iPhone 3G til 99 dollar.

Akkurat hva iPhone 3GS skal koste i Norge er foreløpig ikke kjent, men det er jo interessant å merke seg at USA beholder samme prisnivå som Iphone 3G har hatt.

Informasjonssjef Elisabeth Evjen i Telenor tror ikke de nye prisene vil bli kjent før den dagen salget av de nye modellene begynner.

Mer om
annonse