Til hovedinnhold

iPhone 3GS kunne hatt HD-video

Da nye Iphone 3GS ble lansert i USA og deler av Europa forrige uke, startet The Orange Wireless Boutique i Paris midnattsalg av 3GS.
Den franske Iphone-forhandleren kastet ifølge Apple Insider ikke bort noe tid, men løp inn på bakrommet med en Iphone 3GS så fort det offisielle salget var i gang. Der skrudde de den fra hverandre for å sjekke hvilke komponenter den inneholdt og sammenlignet den med tidligere modeller.

Full fart

Noe av det mest spennende de fant var en mikrokontroller av typen Samsung S5PC100. Brikken har avspillingsalgoritmer for ulike bilde- og videoformater og skal ifølge tidligere rykter være designet med ARMs Cortex A8 og få hastigheter opptil 600MHz.

Ifølge Samsungs hjemmeside, kan den visstnok være enda raskere. Det står nemlig at S5PC100 kan håndtere hastigheter på opptil 833MHz.

Det står ellers som brikken at den intergrerer ulike funksjonaliteter som trådløs kommunikasjon, personlig navigering, kamera, bærbare spill-, musikk- og videofunksjoner, mobil-TV ogPDA i én enhet.

HD-video

Apple skal imidlertid ha valgt å kjøre brikken i lavere hastighet for optimalt batteriforbruk.

Samsung bemerker ellers at brikken inneholder en høy-definisjons-codec som støtter høyere multimediafunksjoner med lavt batteriforbruk. Den har for eksempel innebygget multiformat-codec (MFC) for video på 720p med 30 bilder i sekundet. Den støtter også tre typer TV-utganger (NTSC/PAL/HDMI).

Mer om
annonse