Nyhet

Gjør TV-en din om til en diger touchskjerm

Fungerer med alle TV-er.

Det finnes allerede ganske mange strømmepinner til TV-er på markedet, hvorav Google Chromecast nok er den mest kjente, og mange av produktene er relativt like. Nå har det imidlertid kommet et TV-tilbehør med en radikalt ny vri.

På finansieringsnettstedet Indiegogo har det nemlig dukket opp en dings kalt « Wave», fra et selskap som kaller seg TouchJet. Dingsen forvandler rett og slett TV-en din til et slags kjempestort, Android-basert nettbrett.

Bruker infrarødt lys

Wave er en bordlampe-lignende innretning som festes oppå TV-en og kobles til TV-en via en HDMI-kabel. Produktet er i stand til å fange opp fingerbevegelsene til brukeren ved hjelp av infrarødt lys som sendes ut av enheten.

Sensoren registrerer både trykk og bevegelser på samme måte som på nettbrett og mobiler. Ved å laste ned applikasjoner beregnet på enheter med berøringsskjermer kan du dermed bruke TV-en som en eneste stor berøringsskjerm, eller nettbrett om du vil.

Dette følger med i boksen når du kjøper produktet. Foto: Touchjet

Enheten er altså Android-basert, og er i stand til å konvertere de infrarøde signalene til de vanlige bevegelseskommandoene som Android forstår. Maskinvaremessig byr produktet på en Cortex A9-prosessor fra ARM på 2 Ghz, 1 GB minne og 8 GB flashminne for lagring.

Den støtter også både Wi-Fi og Bluetooth, og leveres med egen pekepenn. Utviklerne kan opplyse om at det ikke er nødvendig å trykke hardt på TV-en for å registrere kommandoene, slik at man ikke trenger å etterlate fingeravtrykk.

Kommer med mobilapplikasjon

Wave fungerer med alle TV-er, og det eneste kravet er at TV-en har en størrelse på mellom 20 og 80 tommer. Det er ikke nødvendig å sitte rett foran TV-en for å bruke systemet, da utviklerne også skal slippe lansere det de kaller en «Smartphone Remote»-applikasjon, som gjør at du kan bruke mobilen til å kontrollere enheten.

Produktet har ellers støtte for Miracast- og DLNA-standardene, slik at du kan strømme innhold, for eksempel filmer, fra mobilen eller nettbrettet.

Wave ble en stor suksess på Indigogo, hvor produktet har dratt inn 112 000 dollar av et mål på 100 000 dollar på bare én dag. Produsenten planlegger å starte salget rundt mars neste år, og prisen vil ligge på 99 dollar. Les mer hos Indiegogo, og se også demonstrasjonsvideo under.

Det kommer stadig nye strømmeprodukter: Nå har Lenovo lansert en ny «strømmepuck» »

(Via Digital Trends)

Les også
Dette produktet forvandler TV-en din til et digert Android-nettbrett
Les også
Bruk fingrene på en helt vanlig skjerm
Les også
Intel Compute Stick: Windows i lommeformat er både helt rått og litt skuffende
Les også
Endelig kan du kjøpe OLED-TV med 4K-oppløsning i Norge
Les også
Lenovo kommer med egen strømmepuck
Les også
Google Nexus Player: Mediespiller med uforløst potensial
annonse