Endelig kan du kjøpe OLED-TV med 4K-oppløsning i Norge

LG er først ute på norske breddegrader, men TV-en blir ikke direkte billig.

Både OLED- og 4K-teknologien har for alvor begynt å melde sin ankomst på markedet, men TV-er som kombinerer de to teknologiene er ennå relativt sjelden vare. I mai tok vi en titt på det som skulle bli Norges første 4K-OLED-TV, og nå melder LG at TV-en ankommer det norske markedet.

TV-en bærer modellbetegnelsen EG960V og kommer i størrelsene 55 og 65 tommer. Modellene skal bli tilgjengelige i norske butikker fra og med neste uke.

Buede og slanke

I tillegg til å by på en oppløsning på 3840 x 2160 piksler og OLED-panel har EG960V også et buet design, samt at den følger den såkalte «Art Slim»-standarden, det vil si at både er spinkel og har en svært tynn ramme.

LG EG960V. Foto: LG

Ellers kommer TV-en selvsagt med LGs eget operativsystem for smart-TV-er, WebOS, som vi for øvrig har gitt gode skussmål i anmeldeser av andre LG-TV-er når det gjelder ytelse og brukervennlighet.

LG skryter av at TV-en har et tilnærmet perfekt sortnivå, som har sin begrunnelse i at OLED-TV-ene som kjent har selvtennende piksler, det vil si at de ikke benytter baklys slik som LCD-panelene. TV-en har videre tre HDMI-porter, én USB 3.0-port og to USB 2.0-porter.

Kommer også i flate utgaver

Passiv 3D-støtte er også på plass, og TV-en byr på lydteknologi designet av Harman Kardon.

De nye 4K-OLED-TV-ene skal altså bli tilgjengelige fra og med neste uke i norske butikker. De veiledende prisene ligger på 44 000 kroner for 55-tommeren og 64 000 kroner for storebroren på 65 tommer. Mer teknisk informasjon finner du på LGs produktsider.

Det vil for øvrig også komme en flat versjon av TV-ene, EF950V, som kommer i samme størrelser på 55 og 65 tommer. Prisene på disse vil bli de samme som de buede variantene, og lanseringen er satt til okotober.

Det kommer også stadig nye 4K-skjermer: Nå har Samsung lansert to råtasser for spillere »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Samsung: OLED er ikke en del av vår TV-fremtid
Les også
Nå kommer 8K-TV-en for salg
Les også
Samsung lanserer verdens første 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Nå kommer det endelig flere flate OLED-TV-er med 4K-oppløsning
Les også
LGs buede lydplanke har både Wi-Fi og Bluetooth
Les også
Gjør TV-en din om til en diger touchskjerm
Les også
Ny berøringsteknologi skal gjøre bærbare PC-er tynnere og lettere
Les også
Nå kaster de «bare» hver fjerde 4K-OLED-skjerm
Les også
Dette blir Norges første 4K-OLED
Les også
Denne OLED-TV-en kan du «klistre» på veggen
annonse