Til hovedinnhold

Nokia gravlegger musikktjeneste

På tampen av 2007 lanserte Nokia sin musikktjeneste, Comes With Music. Storsatsingen gikk ut på at enkelte modeller skulle selges med fri tilgang på et stort musikkarkiv, der man lastet ned uten videre kostnad. Rundt tre år senere legges nå satsingen ned.

Tjenesten var i starten kun tilgjengelig i Storbritannia, men ble siden tilgjengelig for flere andre land, deriblant Sverige. Her i Norge fikk vi flust med lovnader, men tjenesten ble aldri offisielt lansert her.

Skuffet på det praktiske

Da vi testet tjenesten, i 2008, skuffet mye av det praktiske, til tross for at vi likte konseptet. At filene var syltet ned i kopibeskyttelse og heller ikke holdt særlig høy kvalitet var blant nedturene ved tjenesten. Dessuten tok det ganske lang tid å laste ned filene, til tross for at lydkvaliteten var i svakeste laget og filene burde vært forholdsvis små.

I tillegg til disse ulempene som pekte seg ut allerede i starten, har svært mye skjedd med digital distribusjon av musikk siden den gang. Tjenester for direkteavspilling av musikk, slik som Spotify og Wimp, har vokst seg svært store på det siste året.

Nokia fortsetter med musikk

- Nokia vil fortsette å satse på salg av MP3-filer uten kopibeskyttelse i Ovi Musikk, forteller Nokias norske markedssjef, Bjørn Egil Brekke. Brekke viser dessuten til at Nokia allerede samarbeider med svenske Spotify for at deres musikkavspiller skal være tilgjengelig på Nokias mobiltelefoner.

Foruten den senere tids vridning mot direkteavspilling av musikk slet Comes With Music tidlig i motvind. - Om noe var jeg vennlig da jeg ikke sa det er en komplett katastrofe, sa Paul Brindley i Music Ally til BBC i 2009.

Få modeller og laber oppslutning

Brindley viste til at Comes With Musics 23 000 britiske kunder samsvarte dårlig med den massive markedsføringskampanjen i Storbritannia.

Nokia hadde på det tidspunktet klokkertro på tjenesten og viste til at Comes With Music var en ny forretningsmodell som de trengte tid til å finjustere.

Tjenesten skal ha slått an i noen markeder, så som i Brasil, India og Kina. Nettstedet mobil.se fremhever at tjenesten var tilgjengelig for få telefonmodeller som en av årsakene til den svake oppslutningen her i Europa. At operatørene har vært uvillige til å satse på telefoner med Comes With Music-merkelappen skal også ha vært viktig.

(Kilde: mobil.se)

annonse