Til hovedinnhold

- Microsoft vil kjøpe Nokia

I forkant av Mobile World Congress i Barcelona ble det kjent at Microsoft og Nokia hadde inngått et samarbeid om å bruke Windows Phone 7 på kommende smartmobiler fra den finske produsenten.

Dette var trolig et nødvendig grep for begge parter for å stable på plass et solid alternativ til Android-plattformen og de produsentene som har valgt dette operativsystemet, samt Apples iPhone. Likevel falt markedsverdien til Nokia med 30 milliarder kroner i dagene etter at avtalen ble kjent.

Nå hevder den omstridte, men vanligvis nokså velinformerte, russiske mobil-guruen Eldar Murtazin at Microsoft vil kjøpe opp deler av Nokia-konsernet.

Splitt og hersk
Murtazins ikke navngitte kilde er den samme som tipset ham om samarbeidet mellom Microsoft og Nokia før det ble kjent for resten av verden, ifølge Mobil.se.

Etter planen skal Microsoft fullføre oppkjøpet i slutten av 2012 eller i starten av 2013. Innen den tid skal Nokia deles opp slik at Microsoft kun kjøper den virksomheten som er knyttet til produksjon av mobiltelefoner, samt utvalgte tjenester. Navteq, som lager karttjenester for Nokia, står blant annet på Microsofts ønskeliste.

Nokias øvrige virksomhet, for eksempel levering av infrastruktur til mobilnett, er Microsoft etter sigende ikke interessert i å kjøpe.

(Kilde: Mobil.se)

annonse