Til hovedinnhold

Nokia med Windows Phone 7?

Nokia har lenge samarbeidet med Microsoft. I hovedsak har dette samarbeidet materialisert seg i Symbian-applikasjoner for bedriftsbrukere.

Nå er det mulig at dette samarbeidet blir utvidet også til å gjelde hele telefonprogramvaren. Eldar Murtazin, redaktør for det russiske nettstedet mobile-review.com, mener nemlig at finnene nå er i forhandlinger med Microsoft om det som kan bli en ny serie Nokia-telefoner med Windows Phone 7.

Forhandlingene skal ha blitt innledet av den nye Nokia-ledelsen, som blant annet består av tidligere Microsoft-sjef Stephen Elop.

Nokia har lenge omtalt store planer for sine to operativsystemer, Symbian og Meego, samtidig som de har kritisert ensrettingen som oppstår ved at alle kaster seg på Android-bølgen. Det er likevel god grunn til å merke seg Murtazins uttalelser. Mobile-review-redaktøren regnes som en av bransjens største insidere, og har tidlig tilgang på informasjon om det meste, noe som ofte viser seg som denne typen lekkasjer.

Dette blir kjent samtidig med at annonsenettverket Chitika rapporterer at Windows Phone 7 har problemer med å få fotfeste i markedet. Det statistiske materialet skal være på flere titalls millioner annonsevisninger.

For hver visning som ble gjort på en Windows Phone 7-telefon, hadde Android-plattformen 110 visninger mens Apples IOS hadde 172 visninger.

(Kilde: unwiredview.com, cellular-news.com)

annonse