Nokia med Windows Phone 7?

Nokia har lenge samarbeidet med Microsoft. I hovedsak har dette samarbeidet materialisert seg i Symbian-applikasjoner for bedriftsbrukere.

Nå er det mulig at dette samarbeidet blir utvidet også til å gjelde hele telefonprogramvaren. Eldar Murtazin, redaktør for det russiske nettstedet mobile-review.com, mener nemlig at finnene nå er i forhandlinger med Microsoft om det som kan bli en ny serie Nokia-telefoner med Windows Phone 7.

Forhandlingene skal ha blitt innledet av den nye Nokia-ledelsen, som blant annet består av tidligere Microsoft-sjef Stephen Elop.

Nokia har lenge omtalt store planer for sine to operativsystemer, Symbian og Meego, samtidig som de har kritisert ensrettingen som oppstår ved at alle kaster seg på Android-bølgen. Det er likevel god grunn til å merke seg Murtazins uttalelser. Mobile-review-redaktøren regnes som en av bransjens største insidere, og har tidlig tilgang på informasjon om det meste, noe som ofte viser seg som denne typen lekkasjer.

Dette blir kjent samtidig med at annonsenettverket Chitika rapporterer at Windows Phone 7 har problemer med å få fotfeste i markedet. Det statistiske materialet skal være på flere titalls millioner annonsevisninger.

For hver visning som ble gjort på en Windows Phone 7-telefon, hadde Android-plattformen 110 visninger mens Apples IOS hadde 172 visninger.

(Kilde: unwiredview.com, cellular-news.com)

Les også
EU skulle bruke 178 mill. på Symbian
Les også
HTC fortsatt sultne på Windows Phone 7
Les også
Froyo dominerer
Les også
HTC Sense løfter Android
Les også
2500 flere apps til Windows Phone
Les også
Sinte utviklere kan stå i veien for Nokia
Les også
Nokia får milliarder fra Microsoft
Les også
Nå skal Nokia bruke Windows
Les også
Nokia-plattformen brenner
Les også
Nokia gravlegger musikktjeneste
Les også
Pass deg for nye Windows-mobiler
Les også
Endelig kan Iphone dele internett
Les også
Se mobilen løse Sudoku
Les også
Mobile milliardinntekter
Les også
Milepæl for Windows Phone 7
Les også
Ny nettleser og nye startskjermer
Les også
Håp for nye plattformer
Les også
Android og Iphone gruser Symbian
Les også
Tidenes møljeslagsmål
annonse