Tek.no

Nyhet

Xperia X2 klar til jul

26 Nov 2009 06:00

Det er i alle fall hva Erik Sandsmark i Sony Ericsson tror og håper på. Det betyr i så fall at det gikk ganske nøyaktig ett år mellom salgstart for modellene X1 og X2.

Oppgradert

X2 er en videreføring av X1, og i en del forum kan vi lese at de to telefonene kanskje er mer like enn vi egentlig liker. Vi merker oss uansett at de to viktigste ankepunktene vi hadde mot X1 nå er borte. Tastene er blitt ekstremt mye bedre, samtidig som overgangen til Windows Mobile 6.5 gjør at vi ikke lenger er avhengig av å pirke på knappenålstore felter med skjermpennen. Xperia X2 kan vi faktisk betjene med en hånd.

Skjermen er blitt en anelse større (fra 3 til 3,2 tommer), mens kameraet tar bilder med 8 megapiksler oppløsning mot X1s beskjedne 3,15 megapiksler.

Av andre nyheter er DLNA for overføring av medieinnhold til mediespillere som har støtte for denne standarden.

Paneler

Med Windows Mobile 6.5 er det også gjort en del andre endringer på telefonen. Panelmenyene er nye, men prinsippet er det samme som før. Vi savner å kunne bla i panel på samme måte som vi kan bla mellom ulike fronter på Android-mobiler.

En liknende løsning finnes riktig nok i ett av panelene.

Norske taster

Mens Xperia X1 først kom til Norge med engelsk tastatur og engelske menyer, lover Sony Ericsson at de denne gang har norsk knappesats med æøå-taster fra første stund.
Mobilen.no disponerer en Xperia X2 med norske menyer og norsk programvare, men med engelsk tastatur. Vi kommer tilbake med en grundig gjennomgang av X2 i god tid før telefonen kommer i butikk.

Les også
PlayNow åpnet for Android-apps
Les også
Oppdater din Satio og Aino nå
Les også
Sniktitt på Sony Ericsson X10
Les også
Her er alle Windows 6.5-mobilene
Les også
Her er Xperia X2
annonse