Til hovedinnhold

Her er alle Windows 6.5-mobilene

To av HTC-modellene kjenner vi allerede, ettersom disse allerede er i salg med Windows Mobile 6.1. Det gjelder HTC Diamond 2 og HTC Touch Pro 2. Begge kan oppgraderes til 6.5 i nær fremtid.
Men i dag offentliggjør selskapet to nye modeller, som vil ha Windows Mobile 6.5 fra første salgsdag.
HTCTouch 2
Den enkleste av modellene heter Touch 2, og er en nett liten mobiltelefon ikke ulik den originale HTC Touch. Men selv om de i form og størrelse kan minne om hverandre, så er HTC Touch 2 en langt mer avansert mobiltelefon.
HTCTouch 2 har en skjerm som er 2,8 tommer stor. Den har HTCs eget brukergrensesnitt med TouchFlo 3D, 3,15 megapiksler kamera uten lys, og støtter både WLAN, turbo-3G og GPS.
Denne modellen støtter ikke dual-touch, men har det samme zoomfeltet under skjermen som HTC Diamond 2 og Touch Pro 2.
HTCTouch 2 er ventet på markedet sent i denne uken eller tidlig i den neste. Den blir trolig den første modellen i salg med Windows 6.5. Prisen er heller ikke avskrekkende, om vi skal tro HTC. De opererer med et prisanslag på rundt 2500 kroner.


HTCTouch HD 2 (artikkelbildet)

Den andre nyheten fra HTC kan knapt sies å være noen overraskelse, ettersom vi i lang tid har sett spionbilder og sniktester på en rekke nettsteder. Modellen har tidligere hatt navnet Leo, mens den på demonstrasjonseksemplaret vi fikk prøve het Touch.three. Men det offisielle navnet er Touch HD 2, noe som tilsier at HTC ser dette som en modell som kan erstatte Touch HD.
Dette er den første Windowsmobilen som har kapasitiv skjerm med støtte for multi-touch. Det betyr at vi kan knipe og sperre på skjermen for å zoome inn eller ut. Skjermen er også en av de største vi har sett på en mobil som er ment for lomma. Denne måler hele 4,3 tommer diagonalt.
HTC lover at telefonen skal støtte en rekke medieformat (kodeker), men kan ennå ikke si om DivX vil være ett av disse. Ellers har den som den første HTC-modellen fått micro USB, i stedet for HTCs litt sære versjon av Mini-USB. HTCs representant i Norge, Marius Christiansen sier det vil være mulig å se HD-video fra telefonen på en TV, men at dette vil kreve en egen kabel.
Kameraet tar bilder med 5 megapiksler oppløsning, og telefonen har fått fotolys. Eksakt pris er ikke oppgitt, men regn med at denne blir blant de dyreste på markedet.

Samsung B7330

Samsung har fire flunkende nye modeller å by på. Disse er B7330, Omnia II, Omnia Lite og Omnia Pro.

Omnia betyr ”Som har alt”. B7330 er den eneste av nykommerne som ikke hører til i Omnia-serien. Dette er en mobiltelefon som er basert på det vi ynder å kalle BlackBerry-design. Det betyr at den har en stor skjerm, og at det er plassert et helt qwerty-tastatur på den delen av telefonen som tradisjonelt rommer talltastene. Skjermen er 2,6 tommer og kvadratisk. I papirene vi har fått heter det at den har en oppløsning på 320x240 punkter, men ettersom skjermen er kvadratisk antar vi at det skal stå 320x320.

Tastaturet har norske taster for øæå, så vi slipper å gå omveier for å få skrevet på norsk. Ellers finner vi det meste av avanserte funksjoner som WLAN, Turbo-3G, GPS og kamera som tar bilder med 3,2 megapiksler oppløsning.

Telefonen kommer i salg i midten av måneden og skal koste ca 3150 kroner.

Omnia II

Omnia II er en videreeutvikling av den første Omnia-modellen. Den har samme TouchWiz-grensesnitt som tidligere, om enn med noen oppgraderinger. Skjermen er den samme som på Omnia HD. Dette er en 3,7 tommer stor AMOLED-skjerm, som er det råeste du kan få på en mobiltelefon i dag. Skjermen er ikke bare suveren å se på, men bruker i tillegg 40 prosent mindre strøm enn en ordinær TFT-skjerm.

Modellen som kommer til Norge har et internminne på 16 GB, og Omnia 2 kan på mange måter sies å være Windows 6.5-versjonen av den symbianbaserte Omnia HD. Den har DNSe-prosessor for lydforbedring, 5 megapiksler kamera med fotolys og ansiktsgjenkjenning, FM-radio og støtte for en hel drøss med lyd- og videoformater, deriblant DivX.

Samtaletiden er oppgitt til hele 8 timer.


Omnia Lite
Omnia Lite er som navnet tilsier en light-utgave av samme telefon. OS, grensesnitt og prosessor er som på Omnia II, men skjermen er mindre og telefonen har ikke støtte for 7,2 Mbit/s. Men det går raskt unna likevel. Her er WLAN og 3G opp til 3,6 Mbit/s.
Omnia Light ser ut som en litt forstørret versjon av Ultra Touch, men her er ikke noe underliggende tastatur som vi kan trekke frem.

Omnia Pro

Den største nyheten, i alle fall bokstavelig talt, er Omnia Pro. Dette er en tastaturmodell som kommer til å gå rett i strupen på HTCs Touch Pro 2. Hvem av dem som vinner den kampen får vi komme tilbake til.

Omnia pro har en AMOLED-skjerm på 3,5 tommer og fargedybde på 16 millioner. Her er qwerty-tastatur med norske bokstaver, og den samme 800 Mhz-prosessoren som i de øvrige nye Samsung-modellene.

Denne modellen har fått en profilveksler som lar deg veksle mellom jobb- og privatprofil på telefonen. Det betyr ikke at den støtter to SIM-kort, bare at du kan ha kjappere tilgang til den informasjonen du trenger når du trenger den.

Omnia Pro har også DNSe lydprosessor og fem-megapiksler kamera med fotolys og ansiktsgjenkjenning. Den støtter de samme filformatene som Omnia II, men har ikke like mye internminne. Her må du nøye deg med 1 GB internt, og så kan du sette inn et MicroSD-kort med opp til 32 GB ekstra minne, dersom du skulle føle behov for det.

Like om hjørnet

Omnia II er ventet i butikk denne uken, med en pris på ca 5500 kroner. Omnia Pro dukker neppe opp før i november, og prisen her har vi ikke fått ennå.

Omnia Lite kommer i uke 43, med en prisantydning på ca 2500 kroner, det samme som HTC Touch 2.

Sony Ericsson

Sony Ericsson har annonsert at de vil komme på markedet med en Windows 6.5-modell. Denne heter Xperia X2, og blir en telefon i samme kategori som Omnia Pro og Touch Pro 2. Når den kommer er ikke endelig avklart, men Sony Ericsson sier den skal være i salg i løpet av dette året.

Også LG produserer Windows-mobiler, men de har så langt ikke annonsert noen 6.5-modell for det norske markedet.

Mer om
annonse