Til hovedinnhold

Her er Xperia X2

Xperia X1 har vært en av de mest populære businessmobilene det siste året. Nå kommer selskapet med oppfølgeren, der mye er likt, men med et par viktige forbedringer. Ikke minst er den utstyrt med det nye operativsystemet Windows Mobile 6.5, som er rett rundt hjørnet.

Videre er den utstyrt med en litt større skjerm enn forgjengeren (3,2 tommer vs 3,0 tommer). Kameraet på 8,1 megapiksler og TV-ut er også betraktelige forbedringer.

- For svært mange av oss er mobiltelefonen i dag en forlengelse av kontorpulten. Xperia X2, med Windows Mobile 6.5, stor skjerm, fullt tastatur, godt kamera og TV ut-funksjonalitet, løser de fleste kontoroppgaver - uten at du trenger å slå på PC-en, sier Anniken Amdam, markedssjef for Sony Ericsson i Norge i en pressemelding fra selskapet.


Ellers vil den være utstyrt med paneler på samme måte som Xperia X1
Kommer den før jul?
Sony Ericsson hevder telefonen vil være tilgjengelig i utvalgte markeder tidlig i fjerde kvartal i år. Hva som skjer i forhold til Norge er ikke kjent for øyeblikket. Den forrige modellen X1 drøyde nemlig en god stund fra internasjonal lansering til den kom i norsk versjon.
Forhåpentligvis kan den relativt store interessen for den forrige modellen i serien føre til at ikke det samme skjer denne gangen.


Det er heller ikke kjent hvilket prisnivå den nye X2-mobilen vil ligge på.
Nye funksjoner
Her kan du se funksjonene som Sony Ericsson skryter av i forbindelse med den nye mobilen:

  • Windows Mobile 6.5
  • Desktoppaneler kategorisert som kommunikasjon og moro, multimedia, arbeid og Internett
  • Øyeblikkelig synkronisering av e-post og kalender, med fullt QWERTY-tastatur og Windows Mobile
  • Panelløsningen SlideView - rask tilgang til mye brukte aktiviteter og oversikt over ubesvarte anrop og meldinger
  • Presentasjon av dokumenter på storskjerm - med TV ut-kabel
  • 3,2-tommers høyoppløselig berøringsskjerm som kan vise film i DVD-kvalitet
  • 8,1-megapikselkamera med Photo light - opplasting av bilder til webalbum
  • 3D-panel som styrer 3D-effekter, zoom og musikkavspillingsfunksjoner
  • Xperia reiseforsikring

Satser på utviklere
Som de fleste andre som driver med mobiltelefoner i disse dager satser også Sony Ericsson på utviklerne. Selskapet har nemlig også lansert sitt nye utviklingsverktøy for paneler til Xperia X2.
Verktøyet skal også inneholde en funksjon som skal gjøre om eksisterende applikasjoner laget i Flash, Java og Windows Mobile til paneler for X2. Applikasjoner som godkjennes som paneler vil bli gjort tilgjengelig i Sony Ericssons mobilbutikk.

Mer om
annonse