Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Fullverdig nettleser på vei til Xbox

Chromium-basert Edge-nettleser testes ut.

Microsoft jobber med å slippe en fullverdig nettleser til Xbox. Både Xbox One, Xbox Series X og Series S vil ha tilgang til den nye nettleseren, som vil være en spesiallaget konsollvariant av Chromium-baserte Edge, som ble sluppet til Windows i fjor.

Nettleseren bruker det samme fundamentet som Google Chrome, og støtter til og med de samme utvidelsene, men har et litt annet utseende og design.

Fortsatt i testfasen

Foreløpig er Xbox-varianten av Edge bare tilgjengelig for deltagere i «Alpha Skip-Ahead» - en gruppe testere med ekstra tidlig tilgang til ny programvare.

Journalisten Tom Warren hos The Verge ser ut til å være blant disse, og melder om en fungerende og god nettleser, til tross for en rekke småfeil - slik man gjerne forventer av tidlig programvare.

I den tidlige utgaven Warren har prøvd er det fortsatt ikke støtte for mus og tastatur, men dette vil trolig komme før nettleseren blir tilgjengelig for resten av oss.

Det blir også nevnt at med en nettleser på spillkonsollen gir det en teoretisk åpning for spillstrømming fra andre aktører til nettleseren, slik at du for eksempel kan spille Google Stadia via Xboxens nettleser. I praksis er nok ikke dette noe mange vil prøve seg på, men det skal altså være mulig.

Ingen nettleser for PlayStation 5

En god og fungerende nettleser neppe er det største poenget for noen når de kjøper en spillkonsoll, skader det jo ikke. Vi tok det definitivt ikke med i vurderingene da vi testet Xbox Series X og PlayStation 5. Men hvis du vil ha en splitter ny spillkonsoll, og du verdsetter en nettleser, er Xbox Series X eller Series S modellen for deg. For Sony PlayStation 5 har ingen nettleser i det hele tatt, og tilsynelatende ingen planer om å implementere det heller.

Ikke at det er mulig å få ta tak i dem heller, da. En kjapp titt på Prisjakt viser oss at Xbox Series X er utsolgt over alt, bortsett fra et par butikker som selger den for nesten 10.000 kroner, og det samme gjelder PlayStation 5. Men vil du ha billigvarianten Xbox Series S er den faktisk tilgjengelig hos en rekke butikker.

Microsoft Xbox Series X
Microsoft Xbox Series X
Sony PlayStation 5
Sony PlayStation 5
annonse